Relpax ilacı ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Relpax ilacı ne için kullanılır?
  2. Eletriptan nedir ne için kullanılır?
  3. Relpax kim yazabilir?
  4. Relpax kaç yaş?
  5. Triptan ilaç nedir?
  6. Migren için hangi antidepresan?
  7. Apireks aç mi tok mu?
  8. Triptan grubu ilaçlar nelerdir?
  9. Avmigran ne demek?

Relpax ilacı ne için kullanılır?

Serotonin beyinde doğal olarak bulunan ve damarların daralmasına yardımcı olan bir maddedir. RELPAX, auralı (migren baş ağrısı başlamadan önce görülebilen görme bozuklukları, uyuşma ve konuşma bozuklukları ile seyreden dönem) veya aurasız migrenin baş ağrısı fazının akut tedavisinde kullanılır.

Eletriptan nedir ne için kullanılır?

Ağrı başladığı anda alınan, tablet dışında spreyi de olan bu migren ilaçları, atağı ve ağrıyı 15-30 dakika kesiyor. 1991'den beri ülkemizde de kullanılan bu ilaç grubunun yeni bir ürünü daha (eletriptan etken maddeli ilaç) yakında piyasaya çıkıyor.

Relpax kim yazabilir?

Kardiyoloji, iç hastalıkları veya kalp damar cerrahisi uzman hekimlerinden birinin bulunduğu sağlık kurulu raporu ile diğer hekimler tarafından da reçete edilebilir.

Relpax kaç yaş?

Çocuklarda kullanımı (6 yaş ve 12 yaş arası): Doktor reçetesine uyunuz. BRELAX 6 yaş altında kullanılmamalıdır.

Triptan ilaç nedir?

Triptanlar, ergotamin ve türevleri olarak özetlenebilirler. Triptan grubu ilaçlar özellikle orta ve ağır şiddetteki migren ataklarında kullanılırlar. Ağrının şiddetine ve hastanın özelliklerine göre seçim yapılmalıdır.

Migren için hangi antidepresan?

Amitriptilin migrenin profilaktik tedavisinde en çok kullanılan ve etkinliği en iyi gösterilen trisiklik antidepresandır. Depresyon, uyku bozuklukları, anksiyete ve diğer ağrı bozukluklarının eşlik ettiği durumlarda tercih edilebilirler.

Apireks aç mi tok mu?

ise her 4 saatte 1-2 tablet şeklinde bir miktar su ile birlikte kullanılmalıdır. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: APİREKS COLD & FLU tablet ağızdan bir bardak su ile alınır.

Triptan grubu ilaçlar nelerdir?

Sumatriptan, Rizatriptan, Almotriptan, Naratriptan, Zolmitriptan, Frovatriptan, Eletriptan, triptan grubu ilaçlara örnek olarak verilebilir. Bazıları tablet formu dışında iğnve burun spreyi olarak da satılmaktadır. Triptanların yan etkileri mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, kas güçsüzlüğü, sersemlik halidir.

Avmigran ne demek?

Çarpıntı hissi, sersemlik ve mide bulantısıyla (Cephalea vasomotorica-histaminik baş ağrısı, Horton sendromu) birlikte ortaya çıkan ataklar halinde görülen baş ağrılarını ve kısa migren ataklarını gidermek için kullanılır.