Ornidazole ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ornidazole ne işe yarar?
  2. Biteral antibiyotik neye iyi gelir?
  3. Biteral 500 mg kaç saatte bir alınır?
  4. Albitrol ilacı ne içindir?
  5. Biteral 500 mg günde kaç kez kullanılır?
  6. Albitrol hangi hastalıklarda kullanılır?

Ornidazole ne işe yarar?

Ornidazol, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica ve Giardia lamblia (Giardia intestinalis) ve aynı zamanda Bacteroides ve Clostridium türleri, Fusobacterium türleri gibi belirli anaerobik bakteriler ve anaerob koklara karşı etkilidir.

Biteral antibiyotik neye iyi gelir?

BİTERAL, aşağıda belirtilen durumlarda endikedir: - Trikomoniasis: Kadınlarda ve erkeklerde Trichomonas vaginalis'e bağlı genitoüriner enfeksiyonlar, - Amebiasis: Amipli dizanteri dahil, Entamoeba histolytica'nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar.

Biteral 500 mg kaç saatte bir alınır?

Farklı endikasyonlara göre plazma konsantrasyonlarının (6-36 mg/l) optimal aralıktadır. Sağlıklı gönüllülerde her 12 saatte bir 500 mg veya 1000 mg'lık dozun tekrarlanarak uygulaması sonrası, birikme faktörü 1.5-2.5 olarak hesaplanmıştır.

Albitrol ilacı ne içindir?

ALBİTROL, ornidazol etkin maddesi içeren antibakteriyel (bakterilere karşı etkili) ve antiprotozoal (protozoonlara karşı etkili olan) bir ilaçtır. ALBİTROL tabletlerin her biri 500 mg ornidazol içermekledir. ALBİTROL, beyaz yuvarlak, bir tarafı çentikli bikonveks 10 tablet içeren blister ambalajlarda sunulmaktadır.

Biteral 500 mg günde kaç kez kullanılır?

Standart doz Trikomoniasis: Ağızdan alınacak 500 mg oral tablet uygulaması tek dozluk tedavi ve 5 günlük tedavi şeklindedir.

Albitrol hangi hastalıklarda kullanılır?

Kadınlarda ve erkeklerde Trichomonas vaginalis'e bağlı genitoüriner (üreme ve idrar yolları sistemi) enfeksiyonlar (iltihap oluşturan mikrobik hastalık), • Amebiasis (tek hücreli bir parazit olan Entamoeba histolytica'nın neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır): Amipli dizanteri (şiddetli ishal ile karakterize bir ...