Yan sanayi mi orjinal mi?

İçindekiler:

  1. Yan sanayi mi orjinal mi?
  2. Yansanayi ne demek?
  3. Otomotiv yan sanayi nedir?
  4. Yan sanayi yedek parça nedir?
  5. Logosuz orijinal ne demek?
  6. Otomotiv hisseleri hangileri?
  7. Logosuz orjinal yedek parça ne demek?
  8. Muadil parça ne demek?
  9. BIST endeksleri nelerdir?
  10. Otomotiv yedek parça ne demek?
  11. 1 adet eşdeğer ne demek?

Yan sanayi mi orjinal mi?

Toparlayacak olursak, orjinal parça pahalıdır, ama güvenlidir, garantilidir, işini daha yapar ve kaliteli malzemeden üretilir. Yan sanayi ürünleri ise fiyat avantajına sahiptir, ama daha kısa ömürlüdür ve görev tam yapamadığında aracınızın diğer aksamlarını da olumsuz etkileyebilir.

Yansanayi ne demek?

Yan sanayi, otomotiv yan sanayi veya yenileme pazarı; otomotiv endüstrisinde ikinci sırada bulunan büyük bir pazara verilen addır.

Otomotiv yan sanayi nedir?

Otomotiv Yan Sanayii genel olarak taşıt araçları imalat sanayii'ne bağımlı bir sektör olup, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların üretimleri, ana otomotiv firmalarına, yenileme pazarına ve diğer sektörlere yapılan üretim değeri ile ihracatın toplamına eşittir.

Yan sanayi yedek parça nedir?

Yan Sanayi Ne Demektir? Yan sanayi adından da anlaşılacağı üzere orijinal parçaya benzeyen, ancak kalite bakımından aynısı olmayandır. Bu parçaların tercih edilmesinin nedeni ise tamamen maddi kaynaklıdır. Orijinal parçayla aynı görevi yapan bu parçaların fiyatı neredeyse yarı yarıyadır.

Logosuz orijinal ne demek?

Dolayısıyla orijinal parça olarak bildirilen parçaların çok büyük kısmı otomobil üreticisinin fabrikalarında üretilmemekte yukarıda da izah edildiği üzere otomobil üreticisinin koyduğu standartlar çerçevesinde parça üreticileri tarafından üretilmektedir.Yani bir motorlu taşıtın üretiminde kullanılan parçalarla aynı ...

Otomotiv hisseleri hangileri?

Borsa İstanbul'da İşlem Gören Tüm Hisseler
HisselerSonHacim (TL)
KARSN KARSAN OTOMOTIV3,69235.957.961,11
ARCLK ARCELIK31,86283.924.160,74
BFREN BOSCH FREN SISTEMLERI831,503.636.459,50
EGEEN EGE ENDUSTRI1.219,8053.401.825,90
26 satır daha

Logosuz orjinal yedek parça ne demek?

esası öngörülmüş olup bu çerçevede sigorta şirketleri tarafından tedarik edilen logosuz orijinal parçalar, üreticilerin kendileri tarafından ekli beyan örneğine uygun olarak belgelendirilmeleri kaydıyla, aksi iddia eden tarafından ispat edilene kadar, orijinal yedek parça olarak kabul edilir.

Muadil parça ne demek?

Eşdeğer parça, hasarlı araç tamirinde orijinal ile aynı işleve sahip ya da orijinale en yakın olarak kullanılan ancak orijinal olmayan parçadır. Aracın orijinal parçası bulunmaması veya tedarik süresinin uzun olması durumunda da araç sahibinin onayı ile kullanılabilir.

BIST endeksleri nelerdir?

BIST Bankacılık Endeksi; ulusal pazar içerisinde işlem gören bankalar arasından seçilen 10 hisse senedinden oluşur....Borsa İstanbul Endeksleri;
  • BIST 100 Endeksi.
  • BIST 50 Endeksi.
  • BIST 30 Endeksi.
  • BIST 100 – 30 Endeksi.
  • BIST Kurumsal Yönetim Endeksi.
  • BIST Tüm Endeksi.
  • BIST Yıldız Endeks.
  • BIST Ana Endeks.

Otomotiv yedek parça ne demek?

Yedek parça her türlü eşyanın bozulan parçasının yerine konulan yeni bir parçaya verilen isimdir. En çok otomobil sektöründe kullanılan bu terim kendi içerisinde de ayrılmıştır. ... Otomobil firmaları araçları üretirken her türlü ihtimalleri düşünerek hareket eder ve bunların başında da bozulan parçaların değişimi gelir.

1 adet eşdeğer ne demek?

Eşdeğer Parça Nedir? Eşdeğer parça, hasar almış olan araçlarda tamir işlemi sırasında kullanılan, orijinali ile aynı işlevdeki ya da orijinale en yakın olan parçadır. İkame parça da denir.