IZAR ne demek osmanlica?

İçindekiler:

  1. IZAR ne demek osmanlica?
  2. IZAR kelime anlamı nedir?
  3. Kamış ne deme?
  4. Halk dilinde kamış ne demek?
  5. Tahallul etmek ne demek?
  6. Pipete kamış denir mi?
  7. Kamış Türkçe mi?
  8. Kaburgası kalın olmak ne demek?

IZAR ne demek osmanlica?

izar / izâr / ازار / عذار Futa. Göğüsten aşağı örtülen elbiseler. İsmet, iffet. Zevce.

IZAR kelime anlamı nedir?

(ﺍﺯﺍﺭ) i. (Ar. izār) Futa ve peştemal gibi bele bağlanıp vücûdun alt kısmını örten şey: Üç hâtun kişi içeri girdiler, ak izar izarlanmışlar (Darir). Âyîn-i mürüvvetin ekmeli bâb-ı meftuh, taâm-ı mebzul, izâr-ı meşdud mazmûnudur (Âlî Mustafa Efendi).

Kamış ne deme?

Kamış nedir, Kamış ne demek Kamış; bir bitki bilimi terimidir. Buğdaygillerden, sulak, nemli yerlerde yetişen, boğumlu, sert gövdesi olan bitkiler (Phragmites australis). Bu bitkiden yapılmış. Erkeklik organı.

Halk dilinde kamış ne demek?

erkek cinsiyet organı, kamış, penis.

Tahallul etmek ne demek?

(ﺗﺤﻠّﻞ) i. (Ar. hall “çözmek”ten teḥallul) Bir şeyin cüzleri birbirinden ayrılma, ayrışma.

Pipete kamış denir mi?

Pipet, kamış veya şalümo; özellikle soğuk içecekleri içerken kullanılan, genellikle plastikten yapılmış ince tüp. Özellikle kola, meyve suyu, milkshake gibi içeceklerin tüketiminde kullanılır.

Kamış Türkçe mi?

Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan kamış kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan kamış kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

Kaburgası kalın olmak ne demek?

Bitlis halk ağzında kendini beğenmiş, çevresindekilerle samimi olmak is- temeyen, herkesin beğendiği şeye dudak büken kimsenin sıfatı kaburğesi kalin'dir. Kaburgası kalın, toplumca kabul görmeyen kimsenin sıfatı olarak yazı diline mal edilebilir.