Atıf Tarama nedir?

İçindekiler:

  1. Atıf Tarama nedir?
  2. Bookcites nedir?
  3. Atıf sayısı nasıl arttırılır?
  4. Sobiad Atıf Dizini nedir?
  5. Researchgate puanı nasıl arttırılır?

Atıf Tarama nedir?

Atıf tarama motoru, Google, Bing ya da Yandex benzeri bir arama motoru olup yalnızca akademik çalışmalara ilişkin atıfları taramak amacıyla özelleştirilmiştir. Atıf arama motoru, otomatik olarak internette yer alan akademik dergileri bularak bu dergilerdeki atıfları kontrol eder.

Bookcites nedir?

Bookcites Türkiye merkezli seçkin yayınevlerinin yayımladığı akademik yayınları tarar. Sadece akademik kitap yayınlarını ve tezleri tarar. Sadece akademik kitap tarayan tek atıf dizinidir.

Atıf sayısı nasıl arttırılır?

Aşağıdaki 20 tekniği kullanarak alıntılanma sayınızı arttırabilirsiniz.
  1. Henüz basılmamış çalışmanız yayınlanmış bir çalışmanızla ilgili ise bu eski çalışmadan alıntı yapın. ...
  2. Alanınızın öncülerinden alıntı yapın. ...
  3. Etki faktörü yüksek dergilerde yayın yapmayı deneyin. ...
  4. Anahtar kelimeleri dikkatli seçin.
Daha fazla öğe...

Sobiad Atıf Dizini nedir?

SOBİAD Atıf Dizini: Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1134 derginin indekslendiği, atıflarının bulunduğu bir veritabanıdır. Aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.

Researchgate puanı nasıl arttırılır?

Genel olarak puanınızın artması için yazdığınız makalelerin olumlu geri dönüş alması ve sitede etkin bir kullanıcı olmanız gerekiyor. RG puanı ne kadar yüksekse diğer kullanıcılara görünme ihtimaliniz de o kadar yüksek oluyor. Researchgate puanı nasıl arttırılır sorusu içinse aslında çok basit bir cevap verilebilir.