Zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır?
  2. Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır?
  3. Zirkonyum diş ne demek?
  4. Zirkonyum diş Sağlıklı mı?

Zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır?

Dişlerde herhangi bir hasara sebebiyet vermeyen zirkonyum kaplama, özel olarak ölçüsü alınan ağız ve diş yapısına göre laboratuvar ortamında CAD/CAM teknolojisi ile üretime verilir. Dişe uygun renkte üretilen zirkonyum alt yapısının üzerine, porselen üst yapı işlenir ve klinik ortamda dişle uyumlanması sağlanır.

Zirkonyum diş kaplama sağlıklı mıdır?

Zirkonyum diş zararlı değildir. Hatta metal üstü porselen kaplamalara alerjisi olan hastalarımıza gönül rahatlığıyla zirkonyum kaplama yapabiliriz. Zirkonyum kaplamaların diş eti uyumu ve biyolojik uyumu doğal dişe en yakın olan kaplama çeşitlerindendir.

Zirkonyum diş ne demek?

Zirkonyum diş kaplama, beyaz renkli, sıcağa dayanıklı ve metale karşı alerjisi olan hastalar içim ideal bir diş tedavisi türüdür. Zirkonyum diş kaplamanım ışık geçirgenliği sayesinde mat görüntü kaybolarak, daha doğal ve daha estetik bir görünüm sağlar.

Zirkonyum diş Sağlıklı mı?

Metal alerjisi olan kişiler için alternatif tedavi zirkonyum kaplama, hem estetik hem de sağlıklıdır. Uzun yıllar sorunsuzca kullanılan zirkonyum dişler, fonksiyonel diş yapısı kazandırırken yapaylıktan uzak bir görüntü oluşturmaktadır.