Bebekler için sebze suyu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bebekler için sebze suyu nasıl yapılır?
  2. Bebeklere sebze suyu verilir mi?
  3. Sebze suyu ne kadar dayanır?
  4. Neden sebze suyu?

Bebekler için sebze suyu nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Bir tencerenin içinde tatlı patates, havuç, pırasa, maydanoz ve 5 bardak (1.25 litre) soğuk su ekleyerek karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ardından, yemeğin altını kısın. ...
  2. İnce bir süzgeç kullanarak yemeğin suyunu bir kâseye aktarın. (Sebzeleri daha sonra püre yapmak üzere saklayabilirsiniz.)

Bebeklere sebze suyu verilir mi?

Çok küçük bebeklerde mesela 4-4.5 aylıksa önce, hazırlanan sebze çorbası süzülüp suyu verilerek bebek alıştırılır. 2–3 gün sebze suyuna alıştıktan sonra sebze çorbasına geçilir. Beşinci ayı bittikten sonra ise sebze suyuna alışmanın ardından da sebze püresi ve yeşillik eklenmiş karışık pürelere geçilir.

Sebze suyu ne kadar dayanır?

Ev yapımı sebze suyu buzdolabında 3-4 gün tutunca güzel bir şekilde donuyor. Bu kavanozları daha sonra buzluğa yerleştirebilirsiniz. Tabi buzluğunuzda yer varsa, Eğer yer yoksa o zaman suyu buzluk kaplarına doldurun. Buzlukta donduktan sonra çıkarın ve buzdolabi poşetinin içine koyarak tekrar buzluğa koyun.

Neden sebze suyu?

İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, beta karoten, potasyum bulunan meyve ve sebze suları hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı olur. Antiseptik, kolesterol azaltıcı, antienflamatuar (vücut iltihaplarını giderici), kan şekeri düzenleyici ve bağışıklık sistemi destekleyici etkileri çok yüksektir.