Belge taratmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Belge taratmak ne demek?
  2. OCR ne dir?
  3. iPhone'da PDF tarama nasıl yapılır?
  4. Telefonda tarayıcı nasıl açılır iPhone?
  5. OCR programı nasıl kullanılır?
  6. PDF OCR ne demek?

Belge taratmak ne demek?

Tarama”, kağıt verilerin (belge, magazin kupürleri, fotoğraflar, elle çizilen çizimler vb. gibi) optik bilgilerini dijital görüntü verilerine dönüştürme işlemidir. Taranan verileri JPEG veya PDF gibi dijital görüntü olarak kaydedebilirsiniz.

OCR ne dir?

OCR (Optical Character Recognition - Optik Karakter Tanıma), taranmış kağıt evraklar, PDF dosyalar veya dijital kamerayla çekilen resimler gibi belge türlerinin düzenlenebilir ve aranabilir verilere dönüştürülmesine olanak sağlayan bir teknolojidir.

iPhone'da PDF tarama nasıl yapılır?

Belge tarama
  1. Notlar'ı açıp bir not seçin veya yeni bir not oluşturun.
  2. Notlar'da bir belgeyi taramaya başlamak için Kamera düğmesine , ardından Belgeleri Tara'ya. ...
  3. Belgenizi kameranın göreceği bir yere yerleştirin.
  4. Aygıtınız Otomatik moddaysa belgeniz otomatik olarak taranır.
Daha fazla öğe...

Telefonda tarayıcı nasıl açılır iPhone?

Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.

OCR programı nasıl kullanılır?

Bir OCR programı, her şeyden önce sayfayı satırlara böler ve her bir kelimeyi diğerinden ayırarak sayfayı analiz eder. Analiz sırasında harflerin yapısal karakterleri, yükseklikleri ve genişlikleri değerlendirilir. Programın kendi bilgi deposu, her bir karakter için tanımlanmış çeşitli parametrelerle doludur.

PDF OCR ne demek?

Optik karakter tanıma (OCR) özelliği ile Acrobat, metin dönüştürücü olarak çalışır; taranmış basılı belge veya görüntü dosyasından metni otomatik olarak ayıklar ve PDF dosyasında düzenlenebilir metne dönüştürür.