Kum terapisi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kum terapisi ne işe yarar?
  2. Kum tepsisi terapisi nasıl yapılır?
  3. Kum terapisi hangi özelliği ile diğer oyun türlerinden ayrılır?
  4. Oyun terapisi ne işe yarar?
  5. Oyun terapisi eğitimini kimler alabilir?
  6. Sanat terapisi ne işe yarar?
  7. Oyun terapisi kac seans surer?
  8. Oyun terapisi kaç yaş için uygun?
  9. Oyun terapisi nereden alınmalı?
  10. Okul Öncesi Öğretmeni oyun terapisti olabilir mi?
  11. Oyun terapisi kimler uygulayabilir?
  12. Sanat terapisi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?
  13. Oyun terapisi hangi yaş aralığı?

Kum terapisi ne işe yarar?

Kum Tepsisi Terapisi projektif (dışavurumcu) bir terapi yöntemidir. Yani bireyin iç dünyasını güvenli bir şekilde dışarıya yansıtabileceği ve ruhsal yaralarını iyileştirebileceği bir tekniktir.

Kum tepsisi terapisi nasıl yapılır?

Kum terapisinde terapist, danışana iki adet kum tepsisi sunar. Bu tepsilerden birinde kuru kum, diğerinde ıslak kum vardır. Danışan hangi tepsiyi kullanacağına karar verir. Bu tepsinin boyunu insanın bir bakışta görebileceği büyüklüktedir.

Kum terapisi hangi özelliği ile diğer oyun türlerinden ayrılır?

Kum havuzu terapisi adında da anlaşılacağı üzere çocukların kum havuzunda, figürler kullanarak oynamasını tanımlar. Oyun terapisinin alt türlerinden biri olan kum havuzu terapisinde, çocuk farklı sahneler ortaya çıkarır. Aslında oynarken kendi hayatından örnekler ortaya koymakta ve problemlerini yansıtmaktadır.

Oyun terapisi ne işe yarar?

Oyun terapisti, çocuğun kurduğu oyundan yola çıkarak çocuğun iç dünyasını ifade etmesine olanak sağlar. Çocukların günlük oynadıkları oyunlar, oyun terapi seansında oynadıkları oyundan içerik olarak farklı olmasalar bile işlevsel olarak farklıdır. Dolayısıyla oyun terapisi, günlük oynanan oyundan farklıdır.

Oyun terapisi eğitimini kimler alabilir?

Kimler Oyun Terapi Eğitim Sertifikasını Alabilir?
  • Psikoloji,
  • Rehber ve Psikoloji Danışmanlık,
  • Sosyal Hizmet Uzmanları ve Öğrencileri,
  • Çocuk Gelişimi-Okul Öncesi Mezunları ve Öğrencileri,
  • Pedagoglar,
  • Aile Danışmanları,
  • Çocuk Doktorları ve Psikiyatri Hemşirelerii veya bu alanlarda çalışma yapanlar.

Sanat terapisi ne işe yarar?

Sanat terapisi, kişisel ve kültürel farklılıklar kanalıyla, yaratıcı sonuçlar almak için koşulları yenilemeye, değişik sanat tarzlarının belirli detaylarını tanımaya ve bu sanat tarzlarının etkilerini anlamaya yöneliktir.

Oyun terapisi kac seans surer?

Oyun terapisi süreci çocuğun yaşadığı soruna ve geçmiş ile bugün yaşadığı deneyimlere bağlıdır. Oyun terapisi genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde devam ettiğinde 16-20 seans arası sürmektedir.

Oyun terapisi kaç yaş için uygun?

Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.

Oyun terapisi nereden alınmalı?

Oyun terapisti olmak isteyen kişiler için oyun terapisi eğitimi, üniversitelerden veya uzun dönem eğitim veren çeşitli merkezlerden alınmalıdır. Oyun terapisini bilgilenme amacıyla veya hobi olarak almak isteyen kişiler ise, online eğitim platformlarından alabilir.

Okul Öncesi Öğretmeni oyun terapisti olabilir mi?

Evet, terapötik. Bu da demek oluyor ki temel bir psikoloji eğitimi olmayan bu terapiyi uygulayamaz. Yani okul öncesi öğretmeni, hemşirelik ya da özel eğitim öğretmeni gibi mesleklerden olan arkadaşların "oyun terapisti" olması mümkün değil.

Oyun terapisi kimler uygulayabilir?

Oyun terapistliği eğitimini psikoloji mezunları, sosyal hizmet uzmanları, pdr mezunları, hemşireler, doktorlar, pedagoglar, sınıf, rehber ve okul öncesi öğretmenleri, sosyoloji ve çocuk gelişimi mezunları alabilirler.

Sanat terapisi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Sanat terapisi kimlere uygulanabilir? Bilinçaltında bastırılan problemleri olan ve bunların olumsuz etkilerini yaşayan, günlük hayatta baş edemediği stresi olan, geçmişte yaşadığı travmaları olan bireylerde başarılı sonuç gösterir.

Oyun terapisi hangi yaş aralığı?

Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.