Kienböck hastalığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kienböck hastalığı neden olur?
  2. Kienböck's disease ne demek?
  3. Bilekte kemik çürümesi neden olur?
  4. Nötral ulnar varyans mevcut ne demek?
  5. Skafoid kemiği nerede?
  6. Ulnar Impaksiyon nedir?
  7. Skafoid kırığı kaç haftada iyileşir?
  8. El bileği skafoid kırığı ne kadar sürede geçer?
  9. Ulnar Noropati nedir?

Kienböck hastalığı neden olur?

Kienböck hastalığı, Lunatum adı verilen kemiğin kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşur (şekil 3). Birçok kuram ortaya kondu ise de, bu durumun kesin nedeni tespit edilememiştir. Tekrarlayan travma (çarpma, vurma, burkulma, zorlama vb) kan akımını etkileyebilir.

Kienböck's disease ne demek?

Kienböck hastalığı, el bileğindeki lunat kemiğin avasküler nekrozu(dolaşım bozukluğu) ve buna bağlı olarak gelişen el bileği sorunları olarak tanımlanabilir. Lunatum el bileğinde mevcut olan 8 küçük kemikten birisidir.

Bilekte kemik çürümesi neden olur?

El bileği eklemini oluşturan 8 küçük kemiğin en önemlilerinden birisi olan Lunatum'un kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplumda el bilek kemiklerinde ölme-çürüme olarak bilinir. Kesin nedeni bilinmemektedir.

Nötral ulnar varyans mevcut ne demek?

Ulnar varyans distal radioulnar eklem seviyesindeki ulnanın radiusa göre uzunluğunu tanımlar. Genel popülasyonda nötral olarak olması beklenir. Gene de ırksal ve coğrafi olarak değişiklikler göstermektedir.

Skafoid kemiği nerede?

Skafoid kemik, el kemikleri ile ön kol arasında geçiş sağlayan sekiz karpal kemikten bir tanesidir. Skafoid kemik, ön kola yakın olan ve ele yakın olarak iki sıra halinde bulunan karpal kemikleri birbirine bağlayan merkez konumda bulunur.

Ulnar Impaksiyon nedir?

Bu hastalıkta uzun olan ulna ile el bileği kemikleri arasında kalan TFCC adı verilen menisküs benzeri yapı giderek incelir ve sonunda bu yapının orta kısımında yırtık oluşumu ve sonrasında el bileğimizdeki kemiklerden lunatum ve triquerum adlı kemiklerin kıkırdak yapısında bozulmalar oluşur.

Skafoid kırığı kaç haftada iyileşir?

Kırık ayrışmamış ise önkol, el ve başparmağı içeren bir atel ile hareket kısıtlaması sağlanır. Genellikle atel içinde iyileşme süreci 6-10 hafta sürebilir. Bu geç iyileşmenin bir nedeni skafoid kemiğin değişik bölgelerinin kanlanmasının farklı olması ve bir kısmının az kanlanmasıdır.

El bileği skafoid kırığı ne kadar sürede geçer?

Alçılı tedavi süresi ortalama 6–10 haftayı bulur. Kırığın oluştuğu bölgeye göre; kırığın kaynama süresi değişir. Bunun nedeni skafoid kemiğin her bölgesindeki kanlanmanın farklı olmasıdır.

Ulnar Noropati nedir?

Ulnar sinir tuzak nöropatisi koldaki ulnar sinir sıkıştığında meydana gelir. Akabinde sinir normal olarak çalışamaz. Sinir dirsekten sonra kolun içindeki kasların altından geçerek avuç içine ve serçe parmağımıza gelir. Sinir elin içine girerken Guyon kanalı denilen farklı bir kanalda yol alır.