Adreste kat nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Adreste kat nasıl yazılır?
  2. Bina no nasıl yazılır?
  3. Resmi evrak zarfı nasıl yazılır?
  4. Acele evrak nedir?
  5. Zarfın sol üst köşesine ne yazılır?
  6. PTT yurtdışı mektup nasıl gönderilir?
  7. Yurtdışına mektup ne kadar?
  8. Türkiyeden Almanyaya posta ne kadar sürer?

Adreste kat nasıl yazılır?

Alıcının adıyla soyadından sonra sırasıyla mahalle adını, cadde/sokak adını, apartman adını, apartman ve kapı numarasını yazmak gerekir. Çok katlı bir mesken söz konusuysa kat numarasını yazmak postacı için kolaylık olacaktır. Son olarak posta kodu, ilçe, il adını ve ülke adını yazmak gerekir.

Bina no nasıl yazılır?

Numara için (Nu., No.) Apartman (Apt.) Telefon (tel.) şeklinde kısaltma yapılarak yazılabilir....Aşağıda yer alan sıralamayı sırasıyla uygulayın:

  1. Alıcı adı ve soyadı
  2. Varsa kurum ve şirket adı
  3. Mahalle veya köy ismi.
  4. Cadde ve sokak ismi.
  5. Bina ve daire numarası
  6. İlçe ve il bilgisi.

Resmi evrak zarfı nasıl yazılır?

Cevap çok basit. Zarfın üzerine göndericinin adı, soyadı, adresi ve alıcının adı, soyadı, adresi yazılmalı. Bunlar dışında imzanıza, telefon numaranıza veya başka herhangi bir bilgiye gerek yoktur. İsteğe bağlı olarak (telefon numaranızı, mektubu yazdığınız tarihi vs.)

Acele evrak nedir?

Acele ve günlü yazılar: Normal yazılara göre daha kısa sürede işleme konması gereken yazılardır. Yazıların acele ve günlü olması durumunda, ... Gizli yazılarda, kağıdın alt ve üst bölümlerine kırmızı renkli yazı veya mühürle gizlilik ifadesi konulur. Gizli yazılar dört başlık altında ele alınır.

Zarfın sol üst köşesine ne yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

PTT yurtdışı mektup nasıl gönderilir?

Bu mektuplar ticari amaç taşıyabileceği gibi sadece mektup arkadaşlığı için bile olabilir. Burada atılacak ilk adım mektubu zarfa koyup, gönderici ve alıcı adres bilgilerini yazmak olacak. Daha sonra zarfı herhangi bir PTT şubesine teslim etmek mektubun uluslararası yolculuğuna başlamasını sağlayacaktır.

Yurtdışına mektup ne kadar?

Mektup gönderilerinde mektubun ağırlığına göre değişiyor. Yurt dışına gönderirken 20 grama kadar 4 tl, 20 g – 50 g arası gönderiler ise 5,20 tl. 50-100g ise 6,50tl. Yurtdışına da taahhütlü yani kayıtlı (internetten kodla takip edilebilen) gönderiler var, ama ücretleri yaklaşık 10tl daha fazla normal gönderiden.

Türkiyeden Almanyaya posta ne kadar sürer?

Almanya için teslimat süresi ortalama 1 iş günü…