Şirince olayı nedir?

İçindekiler:

  1. Şirince olayı nedir?
  2. Mayalar kimdir?
  3. Mehdi kuranda geçiyor mu?
  4. Kıyamet için sen ne hazırladın?
  5. Daha önce kıyamet koptu mu?
  6. Hz Mehdi dünyada ne kadar kalacak?

Şirince olayı nedir?

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, ”Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de kıyametin kopacağına” dayanan bir inanış sayesinde yabancı turist açısından her yıl boş geçen 15 Aralık'tan yıl sonuna kadarki Noel tatili döneminde bu yıl yüzde 100 doluluk yaşayacak.

Mayalar kimdir?

Maya uygarlığı, Kızılderili Maya halkları tarafından kurulan Kolomb öncesi Amerika uygarlıklardan biridir. Bir Orta Amerika uygarlığı olan Maya uygarlığı, binlerce yıl boyunca Meksika'nın güneydoğusundan, Honduras, El Salvador ve Guatemala'ya kadar uzanan Mezoamerika bölgesinde hüküm sürmüştür.

Mehdi kuranda geçiyor mu?

Dini kaynaklar. Mehdi ile ilgili Kur'anda doğrudan bir ayet bulunmamakla birlikte bazı ayetler mehdiye inanan grup ve kişiler tarafından mehdi veya mehdi devri ile ilişkilendirilir.

Kıyamet için sen ne hazırladın?

Enes'in (r.a ) rivayet ettiği bir hadiste adamın biri Peygamberimize şöyle sordu: “Ey Allah'ın Resulü! kıyamet ne zamandır?” Hz. Peygamber ona soruyla cevap verdi: “Sen kıyamete ne hazırladın?” Adam şöyle cevap verdi: “Özel hiçbir hazırlığım yoktur. ... “O halde sen ahirette sevdiklerinle beraber olacaksın.” Hz.

Daha önce kıyamet koptu mu?

Dünyaya 65 milyon yıl önce düşen ve dinozorları yok eden göktaşının bir benzeri de 250 milyon yıl önce düşmüş. O zaman da hayat sona ermiş.

Hz Mehdi dünyada ne kadar kalacak?

Kum'da çıkacak İnanışa göre, Mehdi Kıyamet Günü'nden önce ortaya çıkıp dünyadaki bütün haksızlıkları yok edecek. Mehdi, yeryüzünde yedi, dokuz veya 19 yıl kalacak.