Suda eriyen vitaminler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Suda eriyen vitaminler nelerdir?
  2. Suda eriyen vitaminler sağlıklı mı?
  3. Suda eriyen C vitamini nasıl kullanılır?
  4. Insanlarda vitamin ne icin kullanilir?
  5. Suda C Vitamin C 1000 mg Zinc d3 20 saşe nedir?

Suda eriyen vitaminler nelerdir?

Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak iki gruba ayrılır . YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER : A, D, E ve K vitaminleridir . SUDA ERİYEN VİTAMİNLER : B grubu vitaminler ile C vitaminidir .

Suda eriyen vitaminler sağlıklı mı?

Suda eriyen B ve C vitaminlerinin fazlalığında çok önemli bir sorun ortaya çıkmaz, çünkü bu vitaminlerin fazlası idrar yolu ile vücuttan uzaklaştırılır. Ancak yine de C vitamini fazlalığı böbrek taşı, ishal gibi yan etkilere yol açabilir.

Suda eriyen C vitamini nasıl kullanılır?

Yetişkinlerin 1 tableti, 200 ml suda iyice çözündükten sonra tüketmesi tavsiye edilir. Su miktarı sadece ürünün tadını etkilemektedir. İstediğiniz miktarda sıvı kullanabilirsiniz. İdeal kullanım zamanı iki öğün arasında tok karnına kullanmanızdır.

Insanlarda vitamin ne icin kullanilir?

Vitaminler vücudun düzgün bir şekilde çalışabilmesi, hastalıklarla savaşabilmesi için gereklidir. İnsan vücudunda üretilemezler. Vitaminler en saf halde bitki ve meyvelerde bulunur.

Suda C Vitamin C 1000 mg Zinc d3 20 saşe nedir?

Her saşette 1000 mg C vitamini içerir. Tek kullanımlık saşetler hijyenik ve pratik bir kullanım sunar. Suda-C suda kolay çözünür ve portakal aroması ile lezzetlendirilmiştir. C vitamini, D vitamini ve Çinko; bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur*.