Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?
  2. Altın nerede bulunur?
  3. Define arama belgesi nasıl alınır?
  4. Türkiyede hangi ilde altın madeni var?
  5. Hangi taşlarda altın olur?

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler. Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir.

Altın nerede bulunur?

Türkiye'de faal olan ve işletilen altın madenleri şunlardır;
  • Artvin; Hot.
  • Balıkesir; Çoraklık, Kubaşlar, Kızıltepe, İvrindi.
  • Çanakkale; Lapseki, Kirazlı, Akbaba.
  • Erzincan; Çöpler.
  • Eskişehir; Kaymaz, Sivrihisar.
  • Fatsa; Altıntepe.
  • Gümüşhane; Mastra, Midi, Mescitli.
Daha fazla öğe...

Define arama belgesi nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan değişikliğe göre, define aramak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amirine bir dilekçe ile müracaat edecek.

Türkiyede hangi ilde altın madeni var?

Türkiye'de halen üretime hazır hale getirilmiş olan altın yatakları, Uşak – Eşme – Kışladağ (toplam altının yaklaşık % 70'i), Artvin – Cerattepe (toplam gümüşün yaklaşık % 95'i), İzmir – Seferihisar – Efemçukuru, İzmir – Bergama – Ovacık, Gümüşhane – Mescitli – Mastra, Balıkesir – Havran – Küçükdere, Eskişehir – ...

Hangi taşlarda altın olur?

Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.