Bel fıtığı için hangi yatak uygundur?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığı için hangi yatak uygundur?
  2. Sırt ağrısı için hangi yatak olmalı?
  3. Bel fıtığı olan nasıl bir yatakta yatmalı?
  4. Sert yatak iyi mi?
  5. Nasıl bir yatak tercih edilmeli?
  6. Sert yatakta kimler yatar?
  7. Yatak ne kadar sert olmalı?

Bel fıtığı için hangi yatak uygundur?

Bel ağrısı yaşayanların ilk tercihi olan visco yataklar, gözle görünür bir şekilde bel ağrılarının azalmasına sebep olmaktadırlar. Visco elastik denilen malzemeden özel olarak yapılan bu yataklar, vücudu kavrayan bir yapıya sahip olup aynı zamanda da desteklerler.

Sırt ağrısı için hangi yatak olmalı?

Özel malzemeden yapılan visco yataklar, vücudu saran yapıları ve aynı zamanda da basınç azaltıcı özellikleri nedeniyle sırt ağrıları çekenler için ideal yataklar olarak listenin başında gelmektedir.

Bel fıtığı olan nasıl bir yatakta yatmalı?

İdeali orta sertlikte omurganın düz durması için destek sağlayabilecek yapıda olmasıdır. Basenleri geniş gövdesi dar bir kişi sert bir yatakta yan yatarsa omurga yana eğilecek ve problemli bölgeye uygunsuz baskı oluşacaktır. O yüzden böyle fizikteki bir kişi için yumuşak yatak seçimi daha doğru olacaktır.

Sert yatak iyi mi?

Sert yatak ve bel arasında herhangi bir uyum yoktur. Yıllarca yapılan araştırmalar ve bu alanda uzmanlaşan hekimlerin verdiği bilgilere göre sert yataklar yerine yarı sert yataklarda uyuyan bel fıtığı hastalarında iyileşme daha hızlı bir şekilde olmuştur.

Nasıl bir yatak tercih edilmeli?

Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. ... Bu doğrultuda yaylı, lateks, visko gibi yatak türleri arasından sizin için en uygun olan malzemeye sahip orta sertlikteki yatağı tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Sert yatakta kimler yatar?

Sert yataklar, vücut ağırlığına karşı en dirençli yataklar oldukları için kilolu kimseler için tavsiye edilmektedirler. Kilolarının yatak tarafından en iyi şekilde karşılanması ve ağırlıklarının da yatağın geneline yayılması açısından sert yatak seçmek, kilolu kimseler için doğru olmaktadır.

Yatak ne kadar sert olmalı?

Orta-sert yatak tercih edin Emin değilseniz, “orta-sertyatak tercih edin. 300'den fazla bel ağrılı kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, kişilerin 90 gün boyunca “orta sert” veya sertyatak denemeleri istenmiştir. “Orta sertyatak kullananlarda rahatsızlığın daha az olduğu gösterilmiştir.