Evlenirken yeni kimlik şart mı?

İçindekiler:

  1. Evlenirken yeni kimlik şart mı?
  2. Nikah için nüfus cüzdanı kaç yıllık olmalı?
  3. Resmi nikah için ilk nereye gidilir?
  4. Nikah günü en fazla kaç gün sonraya verilir?
  5. Evlilik için kaç vesikalık?
  6. Nikah için hangi fotoğraf çekilir?
  7. Evlilik için sağlık raporunda neler var?
  8. Sağlık raporunda neler var?

Evlenirken yeni kimlik şart mı?

Yeni kimlik mevzuatında, evlendikten sonra, belirli bir süre içinde kimlik yenileme zorunluluğu bulunmuyor. Ama soyadı değişikliğinden dolayı herhangi bir resmi işlemde sıkıntı yaşamaman için çok ertelemeden yenileme işlemlerini gerçekleştirmelisin.

Nikah için nüfus cüzdanı kaç yıllık olmalı?

Zira bu belge, evlendirme dairesine yapacağın müracaat sırasında ilgili birim tarafından düzenlenerek evlendirme memurlarınca onaylanıyor. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi: Çiftlerden istenilen nüfus cüzdanı sureti mutlaka son 10 yıl içerisinde değiştirilmiş, fotoğraflı, okunaklı ve T.C.

Resmi nikah için ilk nereye gidilir?

Nikah İçin Nereye Başvurulur? Nikah başvurusu için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu ya da nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine gitmek gerekiyor. Ancak çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerektiğini de söyleyelim.

Nikah günü en fazla kaç gün sonraya verilir?

13-Nikah Günü Kaç Gün Sonraya Verilir? Belgeleri tamamlayıp evlendirme dairesine başvurduktan sonra en erken 24 saat sonrasına tarih alabilirsin.

Evlilik için kaç vesikalık?

NİKAH İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR – Vesikalık fotoğraf (6 adet, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, T. M. K.'nın 36. Maddesine göre kadınlarda alın, çene ve yüz tamamen görünecek. Fotokopi veya bilgisayardan çoğaltılan fotoğraflar geçersizdir.) – Sağlık Raporu.

Nikah için hangi fotoğraf çekilir?

3-Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5x6 ebatında olması gerekmektedir. Renkli fotokopi kabul edilmemektedir. Kadın fotoğrafında alın ve çene açık, erkek fotoğrafında ise baş açık olacaktır. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)

Evlilik için sağlık raporunda neler var?

Evlilik sağlık raporu için genellikle kan tahlili ve akciğer filmi isteniyor. Kan tahlilinde kan grubunun belirlenmesinin yanı sıra, hepatit, frengi ve AIDS gibi hastalıkların olup olmadığına da bakılıyor.

Sağlık raporunda neler var?

Sağlık Tetkikleri ;

  • AKCİĞER GRAFİSİ : ...
  • İŞİTME TESTİ (ODYOMETRİ): ...
  • SOLUNUM FONKSİYON TESTİ (SFT) : ...
  • KAN TESTLERİ: ...
  • İDRAR TAHLİLLERİ ...
  • PORTÖR :Gıda sektörü çalışanları ile kreş ve yuvalarda görevli olanlarda portör testlerinin yapılması yasal bir zorunluluktur. ...
  • AŞILAR :