Adana'da yapılan el sanatları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Adana'da yapılan el sanatları nelerdir?
  2. Mersin türküleri nelerdir?
  3. Mersinin tarihi yerleri nerelerdir?
  4. Aksıfat kanyonu nerede?
  5. Aksıfat barajı nerede?
  6. Aksıfat barajı ne zaman bitecek?

Adana'da yapılan el sanatları nelerdir?

Adana'da az da olsa yaşatılmaya çalışılan el sanatlarını şöyle sıralayabiliriz; kalaycılık, bıçakçılık, demircilik, ahşaptan obje ve küçük araç-gereç yapımı, su kabağından süs eşyası ve kurna yapımı, tespih yapımı, dokumacılık, geleneksel Türk işi, oya örücülüğü, ahşap oymacılığı, semercilik ve tenekeciliktir.

Mersin türküleri nelerdir?

İl İl Türkülerimiz Mersin

  • Anamur Yolları Kayrak Da Çakıllı Celal Bakar. ...
  • Çattılar Ocak Taşını Makbule Kaya. ...
  • Yayla Yollarında Göç Kater Kater. Mustafa Özcan. ...
  • Pınar Başı Ben Olayım. Neriman Altındağ Tüfekçi. ...
  • Açıl Ey Ömrümün Varı Nezahat Bayram. ...
  • Varın Söylen Urfaniyeye Yarın Öğmesin. Ozay Gönlüm. ...
  • Şu Derenin Uzunu. ...
  • Çiçekler İçinde Menevşe Baştır.

Mersinin tarihi yerleri nerelerdir?

Bunlar arasında Eski Camii, Müftü Camii, Mersin Ulu Camii, Eshab-ı Kehf Camii, Mamure Camii, Alaaddin Camisi, Kubat Paşa Medresesi, Hazreti Mikdat Camii, Dağpazarı Kilisesi, Cambazlı Kilisesi, Aya Tekla Kilisesi, Alahan Manastırı görmenizi önerdiğimiz tarihi yapılardan.

Aksıfat kanyonu nerede?

Toroslar'dan başlayan 110 kilometre uzunluğundaki Aksıfat Deresi, Mersin'in Erdemli ile Silifke ilçelerindeki mahallelerin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılarken, adını verdiği kanyon da macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Aksıfat barajı nerede?

Yıldız, "Mersin'in Silifke ilçesinde çalışmaları devam eden barajın bütün bileşenlerinin tamamlanmasıyla 89 bin 780 dekar tarım arazisinin sulanması ve Silifke ve Erdemli ilçelerine bağlı mahallelere içme suyu temini sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Aksıfat barajı ne zaman bitecek?

Hem sulama hem içme suyu amaçlı yapılan Pamukluk Barajı'ndan yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretilecek. Bu arada AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan'da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Sorgun ve Aksıfat Barajlarımızı 2021 yılında tamamlayacağız.