CVT otomatik vites mi?

İçindekiler:

  1. CVT otomatik vites mi?
  2. Arabada CVT ne demek?
  3. CVT sürekli değişken vites nedir?
  4. Kademesiz vites nedir?
  5. Honda Civic CVT kaç vites?
  6. Sonsuz vites şanzıman nedir?

CVT otomatik vites mi?

Bir tür otomatik şanzıman olan CVT şanzıman “Sürekli Değişken Transmisyon” anlamına geliyor. Geleneksel otomatik şanzımana kıyasla gücü daha verimli kullanıyor olması, aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlaması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Arabada CVT ne demek?

CVT kısaltmasının açılımı Continuously Vriable Transmission şeklindedir. Anlamı ise sürekli değişken olabilen hareket yeteneğidir. Adından anlaşılacağı üzere bu sistem, vites geçişlerine hazır bir seri hareket yapısına işaret eder.

CVT sürekli değişken vites nedir?

Sürekli Değişken Şanzıman (continuously variable transmissionCVT), geleneksel otomatik şanzımana kıyasla daha verimli güç, daha iyi yakıt tasarrufu ve daha yumuşak bir sürüş deneyimi sağlayan bir otomatik şanzıman türüdür.

Kademesiz vites nedir?

Kasnaklı şanzıman veya kademesiz şanzıman olarak da bilinen sürekli değişken şanzıman (CVT), sürekli bir vites oranı aralığında sorunsuz bir şekilde değişen otomatik bir şanzımandır. Bir CVT, neredeyse kesintisiz bir sürüş deneyimi sunmak için sürekli olarak değiştirilebilen sonsuz dişli oranlarına sahiptir.

Honda Civic CVT kaç vites?

Honda Civic
Teknik Özellikler
Motor1.6L i-VTEC 125 HP 1.5L Turbo 182 HP
ŞanzımanCVT Otomatik 6 ileri Manuel
Rekabet Tarihi
9 satır daha

Sonsuz vites şanzıman nedir?

CVT nedir diye merak ediyorsanız, açılımı Continuously Variable Transmission olan bu şanzıman türü “sürekli değişken şanzıman” anlamına geliyor. Otomatik şanzıman sınıfına dahil olan tork konventörlü ve çift kavramalı şanzımanların aksine sınırlı sayıda dişli yerine sonsuz vites seçeneği sunarak çalışıyor.