Fulya çiçeği ne zaman açar?

İçindekiler:

  1. Fulya çiçeği ne zaman açar?
  2. Nergis hangi çiçektir?
  3. Nergis çiçeği nasıl yetiştirilir?
  4. Gardenya çiçeği nasil Cogaltilir?
  5. Plumeria ne zaman çiçek açar?
  6. Sarı nergis nasıl yetiştirilir?
  7. Gardenya ne zaman çoğaltılır?
  8. Gardenya çiçeği ne zaman budanır?
  9. Plumeria nasıl yetişir?
  10. Lale ekimi ne zaman yapılır?

Fulya çiçeği ne zaman açar?

Fulya çiçeği ne Ağustos ayından Kasım ayına kadar nergis soğanları ekimi gerçekleştirilir. Mart ayında çiçeği açar. Organik maddeler bakımından zengin olan nemli, kumlu toprakları sever.

Nergis hangi çiçektir?

Nergis çiçeği, çiçeklerin içerisinde en güzel kokuya sahip olan ve en hassas çiçeklerden birisi olarak tanımlanabilir. Oldukça çabuk solan, çiçekleri ve sapları da çok narin olan bir çiçek çeşididir. Halk dilinde fulya şeklinde de isimlendirilmektedir. Bazı yerlerde ise aşk çiçeği olarak bilinir.

Nergis çiçeği nasıl yetiştirilir?

Nergis çiçeği bir önceki yıl tamamen kuruduğunda topraktan alınıp saklanarak yapılan bir çoğaltma işlemidir. Gazete kağıdına sarılarak 1 yıl muhafaza edilen nergis soğanı sonbahara girerken dikim işlemi yapılır. Nergis soğanı büyüdükçe yanlarından minik soğanlar çıkar.

Gardenya çiçeği nasil Cogaltilir?

Gardenya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
  1. Kasım ya da mart ayında, çiçek bulunmayan dönemlerde üzerindeki sürgünleri alabilirsiniz.
  2. Alınan sürgün 22 ya da 24 derecede çimlendirilir.
  3. Çimlenen sürgün verimli bir toprağa dikilir ve filizlenmesi için beklenir.
Daha fazla öğe...

Plumeria ne zaman çiçek açar?

Lei çiçekleri ve Frangipani olarak da bilinen Plumeria bitkileri (Plumeria sp) aslında tropikal bölgelere özgü küçük ağaçlardır. Oldukça hoş kokuludurlar ve İlkbahardan itibaren beyaz, sarı, pembe ve kırmızı gibi çeşitli renklerde sonbahara kadar özgürce çiçek açar.

Sarı nergis nasıl yetiştirilir?

Çiçek verimi için kış soğuklarını alması önemlidir. Toprağı kurumayacak şekilde nemli tutulmalı ama soğanın çürümesini engellemek için aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Şubat ayında daha aydınlık bir yere alınan nergis çiçeği gelişimini tamamlayıp baharın ilk günleriyle çiçek açmaya hazırlanır.

Gardenya ne zaman çoğaltılır?

Kasım ya da mart ayında, çiçek bulunmayan dönemlerde üzerindeki sürgünleri alabilirsiniz. Alınan sürgün 22 ya da 24 derecede çimlendirilir. Çimlenen sürgün verimli bir toprağa dikilir ve filizlenmesi için beklenir. Ortalama 5 hafta içinde sürgün köklenecek ve yeni bir saksı içinde gardenya büyüyecektir.

Gardenya çiçeği ne zaman budanır?

Gardenya çiçeklerinin genel olarak sonbahar ve ilkbaharda açtığını belirmek mümkün. Fakat bunun dışında çiçeğe uygun bir sıcaklık olması durumunda yaz mevsiminde de çiçek açabilir. Kış mevsiminde çiçeğin yer aldığı mekan minimum 15 derece olmalı.

Plumeria nasıl yetişir?

Plumerialar aşırı sıcak havaya uyumlu oldukları gibi kökleri de serinde kalması gerekmez yani toprak saksı gerekmiyor. Plastik saksılar kullanabilirsiniz. Büyüklüğü ise köklerin zor sığacağı kadar olmalı. Saksıda plumeria özellikle şiddetli sıcak olmayan yerlerde en iyi böyle yetişir.

Lale ekimi ne zaman yapılır?

Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir. Lale soğanı ne zaman dikilir? Lale soğanlarını dikmek için toprağa ve soğanlar arasındaki mesafeye dikkat etmek gerekir.