Bilgisayar kullanırken sağlık açısından nelere dikkat etmeliyiz?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar kullanırken sağlık açısından nelere dikkat etmeliyiz?
  2. Televizyon izlerken nelere dikkat etmek gerekir?
  3. Televizyon güvenli bir şekilde nasıl kullanılır?
  4. TV izlerken ışık nasıl olmalı?
  5. Yazı yazarken ışık nereden gelmeli?

Bilgisayar kullanırken sağlık açısından nelere dikkat etmeliyiz?

Kambur durmamalı, sandalyenin ucunda değil arkaya yaslanarak oturmalı, daha da iyisi sırtınıza bir destek koymalısınız. Klavye kullanırken dirseğiniz 90 derecelik bir açıda olmalı. Diziniz de 90 derece açıda olmalı. Bunun için ayağınızın altına destek koyabilirsiniz.

Televizyon izlerken nelere dikkat etmek gerekir?

-Televizyon çok yüksek sesle izlenmemelidir. -Televizyon görüş açımıza göre çapraz olarak konumlandırılmalıdır. -Ekran renkleri göz alıcı derecede parlak olmamalıdır. -Ekran bulanık olmamalı, net bir görüşü olmalıdır.

Televizyon güvenli bir şekilde nasıl kullanılır?

✔Televizyona baktıktan sonra fişi kablosuyla değil kablo başı ile çıkarmalıyız. ✔Televizyon en fazla 2 saat bakmalıyız . ✔Televizyon ile izleyen arasında yakın bir mesafe olmamalıdır . ⊙Televizyona uzun süre bakıldığında göz bulanıklığı , körlüğe neden olabilir .

TV izlerken ışık nasıl olmalı?

Televizyon izlerken ortam ışığının TV ile aynı parlaklıkta olmasına dikkat edin. Özellikle karanlıkta TV izlemek zararlıdır. Çünkü Göz hem karanlığa hem de bir noktadaki yüksek aydınlığa odaklanacağı içim uyum problemi yaşar. ... Özellikle TV izleyeceğiniz ortamın beyaz/floresan olması zararı minimuma düşürür.

Yazı yazarken ışık nereden gelmeli?

Yaşadığımız ortamların uygun şekilde aydınlatılması özellikle göz sağlığımız için çok önemlidir. ... Göz sağlığımız için, okuyup yazarken ışık sol üst taraftan gelmelidir. Tavana vurarak yansıyıp gelen ışılar gözleri dinlendirir.