Laptop içi temizliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Laptop içi temizliği nasıl yapılır?
  2. Laptop içindeki tozlar nasıl temizlenir?
  3. Fan temizliği ne zaman yapılmalı?
  4. Bilgisayarı ne hızlandırır?

Laptop içi temizliği nasıl yapılır?

6. adım: Başka bir kasenin yarısını ılık su yarısını da temizleyici alkolle ( izopropil alkol) doldurun. Pamuksuz bir bezi hazırladığınız temizleme solüsyonuna batırın. Bezi iyice sıkın ki laptopunuza su damlamasın. Klavyenizin içini ve laptopunuzun yan kısımlarını iyice silin.

Laptop içindeki tozlar nasıl temizlenir?

5. adım: Bir kaseyi suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Laptopunuzun tuşlarını bu kaseye koyup kirleri ve yapışkanlıkları geçene kadar bekleyin. Temizleme işini bitirmek için tuşları diş fırçasıyla nazikçe fırçalayabilirsiniz.

Fan temizliği ne zaman yapılmalı?

Detaylı fan temizleme işlemini altı ayda bir yapmanızı tavsiye ederim. Eğer fan bölmesine ulaşmanız kolay bir bilgisayarınız varsa şanslısınız. Bazı cihazlarda fan bölmesine ulaşmak ve çıkarmak cidden zor.

Bilgisayarı ne hızlandırır?

Sistem yükseltmede RAM'ler akla ilk gelen parçalardan biridir. Bir sisteme fazladan RAM eklemek, sistem güçlendirme konusunda yapılabilecek en kolay işlemlerden biridir. Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar.