Internet modem kablo bağlantısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Internet modem kablo bağlantısı nasıl yapılır?
  2. CAT6 kablo ile kaç metreye kadar yüksek performans alınabilir?
  3. CAT6 kaç metreye kadar destekler?
  4. Dışarıdan gelen internet kablosu nasıl bağlanır renkleri?

Internet modem kablo bağlantısı nasıl yapılır?

kablosu (Ethernet Kablosu) modem ve bilgisayar arasındaki mesafeye göre ayarlanır. Bilgisayarın RJ45 jakına ağ kablosu takılır. Bilgisayarda RJ45 jakı yoksa USB-C bağlantı noktasına USB-C'den RJ45 donanım adaptörüne takın. Ağ kablosunun diğer ucu modemin LAN bağlantı noktasına takılır.

CAT6 kablo ile kaç metreye kadar yüksek performans alınabilir?

Cat5e ve Cat6 kablolar 100 metreye kadar veri akışını desteklemektedir. Ancak Cat6 kablolarda 10GBASE-T hızı kullanılacaksa maksimum mesafe 55 metreye inecektir. Bu hızı 100 metre mesafede elde etmek içinse Cat6a veya özelleştirilmiş Cat6 kabloların kullanılması gerekecektir.

CAT6 kaç metreye kadar destekler?

CAT 6 ; kabloları 1 gigabit hızları ve 250 mhz'e kadar perfonmans sağlar. Kısa mesafede ( 55 metre ) kullanıldığı takdirde 10 gigabit bağlantı hızlarını destekleyebilir. CAT 6a ; kablosu cat 6 kablosunundan daha fazla performans elde etmek için güçlendirilmiş olan kablodur.

Dışarıdan gelen internet kablosu nasıl bağlanır renkleri?

Sizin beyaz ve mavi renkli kabloları, yine aynı renkteki kablolarla bağlamanız gerekir. Diğer iki kablo yedektir ve sorun çıkması durumunda bağlamayı denemeniz daha doğru olacaktır. Eğer dış hat ya da ADSL kablosu mavi ya da beyaz değilse, en yakın renkli kabloya bağlamak doğru tercih olacaktır.