Ardıç tohumu neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Ardıç tohumu neye iyi gelir?
  2. Ardıç meyvesinden neler yapılır?
  3. Ardıç meyvesi nasıl tüketilir?
  4. Ardıç suyu nasıl kullanılır?
  5. Ardıç hangi hastalığa iyi gelir?
  6. Ardıç tohumu nasıl demlenir?
  7. Ardıç çayı ne zaman içilmeli?

Ardıç tohumu neye iyi gelir?

Ardıç Tohumunun Faydaları Kandaki şeker oranını en aza indirir. Kadınlarda sıkça görülen beyaz akıntıyı keser ve regl ağrılarını dindirir. Ağızda oluşan bakterilere karşı etkili olup, koku probleminin giderilmesine yardımcı olur. Kansızlık sorununa karşı oldukça etkilidir.

Ardıç meyvesinden neler yapılır?

Ardıç meyvesinin en yaygın mutfak kullanımı, çırçır aroması için kullanılan bir baharattır. Tıbbi amaçları için ezilmiş, kurutulmuş ya da fermente edilmiş meyvelerin buharla damıtılmasıyla yapılan bir uçucu yağ olarak kullanılır. Ardıç meyvesinin diğer kullanım şekilleri kurutulmuş meyvedir.

Ardıç meyvesi nasıl tüketilir?

Mevsiminde toplanan ardıç meyveleri, güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Tamamen kuruyan meyveler, hafifçe ezilerek parçalanır. Bunlardan 1 tatlı kaşığı alınarak, 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve 20 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan ardıç çayı, sabah ve akşamları birer bardak içilir.

Ardıç suyu nasıl kullanılır?

Ardıç ağacının meyveleri ile hazırlanan ardıç çayı, mikrop karıştı özelliklere sahiptir. Ayrıca, idrar söktürücü bir çaydır. Bu çay ayrıca, öksürüğe iyi gelen bitki çayları arasında da yer almaktadır. Kuru meyveleri kaynar suyun içine atıp 10-15 dakika demlendirin.

Ardıç hangi hastalığa iyi gelir?

Ardıç terletici bir bitki olduğundan romatizma ve soğuk algınlığına iyi gelir. Kandaki şeker miktarını düşürür. Regl ağrılarını dindirir, kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Nefes kokularını giderir.

Ardıç tohumu nasıl demlenir?

Ardıç çayı hazırlarken ilk önce mevsiminde toplana bu meyveyi güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Daha sonra tamamen kuruyan bu meyveler, hafifçe ezilerek parçalanır. Parçalanan meyvelerden 1 tatlı kaşığı alınarak, 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve 20 dakika demlenmesi için beklenilir.

Ardıç çayı ne zaman içilmeli?

Hazırlanan ardıç çayı, sabah ve akşamları birer bardak içilir. Bu formül özellikle mide ağrısı, gastrit ve öksürük için etkilidir. Ardıç çayının diğer bir versiyonu da; gut hastalığı, romatizma ve kas ağrılarında doğal destek olarak kullanılabilir.