Yumuşak doku bozukluğu neden olur?

İçindekiler:

  1. Yumuşak doku bozukluğu neden olur?
  2. Yumuşak doku travması ne demek?
  3. Yumuşak doku kanseri nerelerde görülür?
  4. Yumuşak doku Yaralanmalari nelerdir?
  5. Yumuşak doku bozukluğu nasıl tedavi edilir?

Yumuşak doku bozukluğu neden olur?

Vücutta bulunan yumuşak doku yapılarının darbe alması veya aşırı zorlanması yumuşak doku bozulması şikayetine yol açmaktadır. Aşırı fiziksel zorlamaya bağlı olarak aktif spor yapan kişilerde yumuşak doku bozulması çok fazla görülmektedir.

Yumuşak doku travması ne demek?

Yumuşak doku travması genellikle tekme, düşme veya darbe gibi künt bir kuvvet tarafından üretilen yumuşak dokuya verilen bir hasardır. Sonuç olarak, doku içerisinde kanama nedeniyle ağrı, şişme ve renk değişikliği olacaktır.

Yumuşak doku kanseri nerelerde görülür?

Yumuşak doku kanseri; kas, yağ dokusu, bağ dokusu, damarlar ve sinirlerde görülür. Vücudun tamamında yumuşak doku bulunduğundan, tümörler vücudun her yerinde oluşabilmektedir. Tümörlerin % 60'ı kollar, bacaklar ve kalçada, % 20'si göğüs ve batında, yaklaşık % 10'u da baş ve boyunda görülmektedir.

Yumuşak doku Yaralanmalari nelerdir?

Yumuşak doku yaralanmaları, kasların, tendonların ve eklem bağlarının (kemikler hariç) yaralanmasıdır. Tendonlar, kasları kemiğe bağlayan dokulardır. Aşırı zorlanma sebebiyle kaslara ve tendonlara zarar verilmesi 'incinme' olarak tanımlanır.

Yumuşak doku bozukluğu nasıl tedavi edilir?

Tedavi dinlenme, kompresyon, yüksekte tutma ve anti-inflamatuar ilaçların kullanımını içerir. Akut yaralanma aşamasında şişmeyi azaltmak için buz kullanılabilir. Ağrı ve şişliğin devam ettiği durumlarda enjeksiyon gerekebilir. Enfeksiyon kaynaklı bursit durumunda doktorunuz antibiyotik kullanmanızı isteyebilir.