Üzerime ev var mı?

İçindekiler:

  1. Üzerime ev var mı?
  2. Tokiden alınan evin tapusu ne zaman verilir?
  3. TOKİ tapu alınmazsa ne olur?
  4. Tapusu olmayan ev nasıl alınır?

Üzerime ev var mı?

E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.

Tokiden alınan evin tapusu ne zaman verilir?

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ilgili bankalar aracılığıyla "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" karşılığı satın alınmış, borcunun bitmesine rağmen tapu kaydını üzerine almayan vatandaşların, tapu devir işlemlerini 30 gün içinde tamamlamaları gerektiği bildirildi.

TOKİ tapu alınmazsa ne olur?

TOKİ, uyarı yazısını ilgili kişilere SMS ve posta yolu ile gönderdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Topu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu bitirmesine rağmen tapusunu üzerine almayan vatandaşlara 30 gün süre verirken, süre sonunda tapusunu almayanlar hakkında hukuksal işlem başlatacağını duyurdu.

Tapusu olmayan ev nasıl alınır?

Tapusu olmayan bir taşınmazın satışı, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile yapılabiliyor. Söz konusu taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, bir taşınmazın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren bir ön sözleşmeye deniyor.