Araçta su kalmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Araçta su kalmazsa ne olur?
  2. Motor kaç derecede conta yakar?
  3. Araba neden yedek su deposundan su atar?
  4. Yedek su deposundaki su neden kaynar?

Araçta su kalmazsa ne olur?

Araçta motor suyu bitmişse araç soğutma işlemini yapmayacak ve bu sayede aracın ısısı giderek yükselecektir. Eğer motor tamamen susuz kalmışsa bu tehlikelidir, çünkü motor üst kapak contası yanar. Araç hararet yapar. ... Aracın motor suyunu eksiltmesinin nedeni herhangi bir yerde kaçak olmasıdır.

Motor kaç derecede conta yakar?

Araba kaç derece conta yakar konusunda net bir tahmin olmasa da, uzmanların görüşü; 100 derece hararet yapan bir motorun contaya zarar vereceği yönünde. Özellikle aracınızla bu dereceleri fazlasıyla zorluyorsanız yapmamanızı öneririz.

Araba neden yedek su deposundan su atar?

Motor sürekli olarak soğutulması gereken bir yapıya sahiptir. ... Sıcaklık ile motor soğutma suyu genleşerek, hortum ve motor su haznesi içerisinde ekstra bir basınç oluşumuna neden olacaktır. Basınç araç içerisinde istenen bir durum olmaması nedeniyle, basınca bağlı olarak yedek su deposu su yükselmesi meydana gelir.

Yedek su deposundaki su neden kaynar?

Aracınızda hararet normal düzeylerde iken eğer yedek su deponuzda su kaynaması yada fokurdaması görülüyorsa eğer bazı durumlarda bu çok basit sürücü ihmallerinden kaynaklanan bazen ufak tefek parça arızalarından bazense motor arızalarından meydana gelmektedir.