19 Mayıs 1919 günü ne oldu?

İçindekiler:

  1. günü ne oldu?
  2. 19 Mayıs Bayramı Nedir?
  3. Atatürkü Anma ve Gençlik bayramında ne oldu?
  4. 19 Mayıs Bayramı tatili kaç gün?

günü ne oldu?

'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. ... Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935'te "Atatürk Günü" adı altında kutlanmıştır.

19 Mayıs Bayramı Nedir?

"19 Mayıs günü kutlamaları, Atatürk Spor Günü, Atatürk Spor Merasimi, 19 Mayıs Şenlikleri, Atatürk Günü, İdman Bayramı, Atatürk Spor Bayramı, Jimnastik Bayramı, 19 Mayıs İdman Şenlikleri, Jimnastik Şenlikleri gibi böyle farklı farklı isimlerle anılıyor. 20 Haziran 1938 tarihinde ulusal bayram ve genel tatiller hakkında ...

Atatürkü Anma ve Gençlik bayramında ne oldu?

'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

19 Mayıs Bayramı tatili kaç gün?

2021 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu sene Çarşamba gününe denk geliyor. Haftanın tam ortasına gelen 19 Mayıs resmi tatili ile 2 gün ekstra izin alarak haftasonu tatiliyle birleştirip toplam 5 gün tatil planı yapabilirsiniz.