Adetliyken Subhanallah denir mi?

İçindekiler:

  1. Adetliyken Subhanallah denir mi?
  2. Lohusa iken tırnak kesilir mi?
  3. Kırkı çıkmadan tırnak kesilir mi?
  4. Lohusa iken ilişkiye girmek caiz mi?
  5. Yeni doğum yapan kadın ne zaman namaz kılabilir?

Adetliyken Subhanallah denir mi?

Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

Lohusa iken tırnak kesilir mi?

Lohusa iken Vücuttan Kıl ve Tüy Yolmak Caiz mi?? Lohusa kadının vücudunun herhangi yerinden temizlik maksadıyla kıl ,tüy yolması veya tırnak kesmesi mekruhtur.

Kırkı çıkmadan tırnak kesilir mi?

Çocukların tırnağını 1 yaşından önce tırnakları kesilmez. Bebeğin kırkı çıkmadan önce tırnak kesilmez. Kırkı çıkmamış bir bebeğin tırnakları kesilirse çocuk ya hırsız ya da arsız olur. Çocuğun ilk tırnağını baba tarafından kesilir.

Lohusa iken ilişkiye girmek caiz mi?

Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır. Lohusalık döneminde daha kolay bir iltihaplanma görülür. Bu iltihaplanma da enfeksiyon ile sonuçlanabilir. Normal doğumda eşle yakın temasta bulunabilmek için ortalama en az 6 haftayı beklemelisiniz.

Yeni doğum yapan kadın ne zaman namaz kılabilir?

Kadınlar nifas hallerinde, cinsel ilişkide bulunamaz (Bakara, 2/222); namaz kılmaz, oruç tutmaz (Buhari, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15) ve Kabe'yi tavaf edemezler (Buhari, Hayz, 1/77 ). ... Doğum yapan kadının kanaması kırk gün dolmadan kesilirse, kadın yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar.