Sınıf yıllık rehberlik planını kim hazırlar?

İçindekiler:

  1. Sınıf yıllık rehberlik planını kim hazırlar?
  2. Rehberlik Yıllık Planı kim hazırlar?
  3. Rehberlik öğretmeni olmak için hangi bölüm?
  4. Okul rehberlik yürütme komisyonu yılda kaç kez toplanır?
  5. Rehber öğretmeni ne kadar maaş alır?
  6. PDR kaç tl maaş alır?
  7. Psikolojik danışman mı rehber öğretmen mi?
  8. Rehberlik öğretmeni mi rehber öğretmen mi?
  9. Okul rehber öğretmen belletici olabilir mi?

Sınıf yıllık rehberlik planını kim hazırlar?

MADDE 23 – (1) Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır.

Rehberlik Yıllık Planı kim hazırlar?

Yıl içerisinde ihtiyaç duyulan durumlarda plan güncellenebilir. Rehberlik ve araştırma merkezleri, rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda rehberlik planının hazırlanmasında müşavirlik eder, planlanan çalışmalar Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu tarafından yürütülür.

Rehberlik öğretmeni olmak için hangi bölüm?

Rehber Öğretmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Rehber öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği icra etmek mümkündür.

Okul rehberlik yürütme komisyonu yılda kaç kez toplanır?

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu ders yılında birinci ve ikinci dönemin başladığı ilk ay ile ders yılının tamamlandığı son ay içinde olmak üzere yılda en az 3 kere toplanır. Gerektiği durumlarda ders yılı içinde okul müdürünün uygun gördüğü tarihlerde de toplanabilir.

Rehber öğretmeni ne kadar maaş alır?

Bir rehber öğretmeni ortalama olarak 5.

PDR kaç tl maaş alır?

2021 yılı itibari ile kamu kurumlarında PDR olarak görev yapan personel, mesleğe yeni başlaması durumunda en az 5 bin TL maaş almaktadır. Maaşlar derece ve hizmet yılı ile aile durumuna göre 6 bin TL'ye kadar değişmektedir.

Psikolojik danışman mı rehber öğretmen mi?

Yönetmelikte rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini sunan personelin unvanı, sunulan hizmetlerin tamamını kapsayacak şekilde 'rehber öğretmen/psikolojik danışman' olarak ifade edildi.

Rehberlik öğretmeni mi rehber öğretmen mi?

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, “rehberöğretmen gitti; yerine yeni bir ders tanımı ile, “rehberliköğretmeni geldi. Rehber öğretmenin psikolojik danışman sıfatı ise kaldırıldı.

Okul rehber öğretmen belletici olabilir mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğinde Rehber öğretmen/psikolojik danışman nöbet görevleri ile ilgili şu ifade yer aldı: ... '' Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir.