Tip 2 diyabet nasıl iyileşir?

İçindekiler:

  1. Tip 2 diyabet nasıl iyileşir?
  2. Tip 2 diyabet tokluk kan şekeri kaç olmalı?
  3. Diyabet hastasının tokluk şekeri kaç olmalı?
  4. Seker 240 olursa ne olur?

Tip 2 diyabet nasıl iyileşir?

Tedavi genellikle şu şekildedir; diyabete bağlı olarak uygun bir diyet programı, hastanın boy, kilo ve yaşam tarzına özel egzersiz programı ve insülin-ilaç tedavisi olarak gerçekleşir. Medikal tedavilerin hasta için yeterli gelmediği durumlarda cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

Tip 2 diyabet tokluk kan şekeri kaç olmalı?

Diyabet hastalarının açlık ve tokluk kan şekeri değerleri kaç olmalıdır? Şeker hastalarındaki tedavi hedefleri, tanı kriterleri ile aynı değildir. Genel olarak, açlık kan şekerinin 70-130 mg/dl arasında, tokluk kan şekerinin ise 70-160 (180) mg/dl arasında kalması hedeflenmektedir.

Diyabet hastasının tokluk şekeri kaç olmalı?

Tokluk kan şekeri yemek yedikten 1 saat sonra 140 mg/dl ve 2 saat sonra ise, 120 mg/dl veya altında olması gerekir. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl ve üzeri olması durumunda diyabet tanısı koyulur. Aç Karnına Kan Şekeri Değeri Kaç Olmalıdır? Açlık kan şekeri, diyabetliler için çok önemlidir.

Seker 240 olursa ne olur?

Kan şekerinin 240 mg/dL'nin üzerine çıkması, idrarda keton görülmesine sebep olur ve bu da ketoasidoz yani “diyabetik koma” riskini arttırır. Bu sebeple, hastaların kan şeker seviyeleri normale dönene kadar ölçüm yapmaya devam edilmelidir.