Islamiyet etkisindeki Türk edebiyatı hangi Yüzyıl?

İçindekiler:

  1. Islamiyet etkisindeki Türk edebiyatı hangi Yüzyıl?
  2. Türk islam edebiyatı hangi zamanları kapsar?
  3. Edebiyat alanında ilk türk islam eserleri Ne döneminde yazılmıştır?
  4. Türk islâm edebiyatının doğrudan dinî kaynağı nedir?

Islamiyet etkisindeki Türk edebiyatı hangi Yüzyıl?

Türklerin Müslüman olduğunu kabul ettiğimiz 10.yüzyılla, Divan edebiyatının başlangıcı olarak kabul edilen 13. yüzyıl arasında İslamiyet'in etkisi altında verilmiş olan, bir anlamda geçiş dönemi ürünlerimiz sayılan eserler yer almaktadır.

Türk islam edebiyatı hangi zamanları kapsar?

İslamiyet öncesi Türk edebiyatı ya da Destan dönemi Türk edebiyatı, Türklerin İslamiyeti kabulünden önceki dönemlerde oluşturdukları edebiyata verilen isimdir. İslamiyet öncesi Türk edebiyatı M.Ö 4000'li yıllardan başlayarak Türklerin İslamiyeti kabul ettiği XI. yüzyıla kadar sürmektedir.

Edebiyat alanında ilk türk islam eserleri Ne döneminde yazılmıştır?

Türk edebiyatında İslami dönem edebiyatının ilk örnekleri 11.ve 12. Yüzyıllarda ortaya çıkmıştır. Bu eserlerden ilk örneği Yusuf Has Hacib'in Kutadgu Bilig eseridir. Bu eser, Hakkaniye Türkçesi ile yazılmıştır.

Türk islâm edebiyatının doğrudan dinî kaynağı nedir?

Bu çalışmada din dışı ayrımına gitmeden genel olarak muhteva kaynaklarından olan dinî kaynaklar ifadesi kullanılacak ve bu kaynaklar da kendi arasında doğrudan dinî muhtevalı kaynaklar (Kur'ân-ı Kerim, Hadis-i Şerif, Peygamber kıssaları ve mucizeler, siyer ve İslâm tarihi, tefsir, fıkıh, kelâm, tasavvuf ve tasavvufî ...