Mersin yağı nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Mersin yağı nasıl elde edilir?
  2. Mersin yağı neden yapılır?
  3. Yaban Mersini yağı Nasıl Yapılır?
  4. Mersin yağı nedir?

Mersin yağı nasıl elde edilir?

Mersin (yabani mersin) yağı, mersin çalısının yaprak ve ince dallarının damıtılmasıyla elde edilir. Yarım çay kaşığı içmek suretiyle şeker hastalarının şekerini düşürmek, yüksek tansiyonu dengelemek için kullanılan bir yağdır.

Mersin yağı neden yapılır?

Mersin bitkisinin yapraklarından elde edilen mersin yağı, yüksek düzeyde sindirim enzimlerine sahiptir ve cilt problemlerine yardımcı olabilmektedir. Özellikle Yunanlılar, iyileşme özellikleri nedeniyle bu bitkiye oldukça saygı duymuşlardır.

Yaban Mersini yağı Nasıl Yapılır?

Yaban Mersini (murt) meyvesinin yapraklarını kekik yağı çıkartılacak olan kazana koyarak sabah erkenden altını yakan köylüler kazana yaklaşık 180 kilogram mersin yaprağı basıyor. Kazanda ilk 4 saatte yağ oluşmaya başlarken yağ çıkarma işlemi yaklaşık 8 saat sürüyor. 180 kilo yapraktan 500 gram yağ elde ediliyor.

Mersin yağı nedir?

Alternatif tıbbın mucizelerinden biri olan mersin yağı, özellikle cilt problemlerini ortadan kaldırmasıyla tanınıyor. Mersin bitkisinin yapraklarından elde edilen mersin yağı, yüksek düzeyde sindirim enzimlerine sahiptir ve cilt problemlerine yardımcı olabilmektedir.