1 yaş aşısı hangileri?

İçindekiler:

  1. 1 yaş aşısı hangileri?
  2. 1 yaş aşısından sonra ateş kaç gün sürer?
  3. 1 yaşındaki çocuğun ateşi kaç olmalı?
  4. 2 aylik bebek aşısı ateş yapar mi?

1 yaş aşısı hangileri?

1 yaş aşısı adlı aşı, zatürre aşısı olarak bilinen KPA aşısı olarak belirtilebilir. KPA aşısı; 2- 4- 6 ve 12. aylarda bir doz şeklinde uygulanmaktadır. İki yaşın altındaki çocuklarda yapılan bu aşının yapılması için bu sürenin geçmemesi oldukça önemlidir. 1 yaş aşısının her çocuğa yapılması gerektiği bilinmelidir.

1 yaş aşısından sonra ateş kaç gün sürer?

Aşı Sonrası Ateş: 1 yaş aşısı sonrası bebeklerde en çok görülen yan etkilerden bir tanesi de ateştir. Özellikle aşı sonrası 24- 72 saat arasında ateş görülmesi normaldir.

1 yaşındaki çocuğun ateşi kaç olmalı?

Bebeklerde ve çocuklarda normal ateş 36,4 °C'dir. Çocuktan çocuğa hafif değişiklik olabilir. Yüksek ateş 38 °C ve üstü olarak tanımlanır. Ateş 14 günden az süreliyse akut, 14 günden fazla süredir devam ediyorsa kronik ateş olarak değerlendirilir.

2 aylik bebek aşısı ateş yapar mi?

Bebeğinizin ikinci ay aşılarından sonra ateşi 38 derecenin üzerine çıkarsa bir uzmana başvurabilirsiniz. 2. ay aşılarının ateş gibi bazı ufak yan etkileri olabilir. Ancak bu aşılar bebeğiniz için son derece güvenli aşılardır. Bu etkileri geçici olduğundan ve bu aşılar bebeğe zarar vermediğinden mutlaka yaptırılmalıdır.