Farabi Programı ne demek?

İçindekiler:

  1. Farabi Programı ne demek?
  2. Farabi hangi üniversitelerde var?
  3. Mevlana programı ne işe yarar?
  4. Farabi kimler başvurabilir?
  5. Üniversite de Farabi yapmak ne demek?
  6. Mevlana Değişim Programı kimler katılabilir?
  7. Mevlana Değişim Programı hangi ülkeler var?
  8. Farabi Programı öğrenci Başvuru Şartları Nelerdir?
  9. Farabi kaç kere yapılabilir?
  10. Mevlana Değişim Programının Faydaları Nelerdir?
  11. Exchange programı hangi ülkeler var?
  12. Mevlana Değişim Programı Başvuru nasıl yapılır?
  13. Burssuz Farabi nedir?

Farabi Programı ne demek?

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi hangi üniversitelerde var?

  • Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
  • Adıyaman Üniversitesi.
  • Adnan Menderes Üniversitesi.
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi.
  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi.
  • Ahi Evran Üniversitesi.
  • Akdeniz Üniversitesi.
  • Aksaray Üniversitesi.
Daha fazla öğe...

Mevlana programı ne işe yarar?

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan ve bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsayan bir programdır.

Farabi kimler başvurabilir?

MADDE 9 – (1) Farabi Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler katılabilir. ... Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.

Üniversite de Farabi yapmak ne demek?

Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi ...

Mevlana Değişim Programı kimler katılabilir?

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye'deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.

Mevlana Değişim Programı hangi ülkeler var?

Mevlana Değişim Programı ile gidebileceğiniz sizin için seçtiğimiz 10 ülke;
  • ABD.
  • Japonya.
  • Rusya.
  • Çin.
  • Azerbaycan.
  • Güney Kore.
  • Kanada.
  • Tayland.
Daha fazla öğe...

Farabi Programı öğrenci Başvuru Şartları Nelerdir?

MADDE 11 – (1) Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilmek için başvuran öğrencilerde aranacak asgarî şartlar şunlardır: a) Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması, b) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ...

Farabi kaç kere yapılabilir?

Öğretim üyeleri Farabi Değişim Programından her bir eğitim-öğretim yılında sadece bir kez olmak üzere istedikleri sayıda faydalanabilirler. Fakat Farabi Değişim Programı, değişimden yararlanmamış öğretim üyelerine öncelik verir.

Mevlana Değişim Programının Faydaları Nelerdir?

Mevlana Değişim Programı'nın öncelikli amacı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlamaktır.

Exchange programı hangi ülkeler var?

Amerika ve Kanada'da oldukça yaygın olarak yapılan yurtdışındaki lise eğitimi programı İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İrlanda gibi ülkelerde de yapılmaktadır. Kuzey Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da da öğrenci değişim programı imkanı vardır.

Mevlana Değişim Programı Başvuru nasıl yapılır?

Öğrenciler, Türkiye'de kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine https://mevlana.yok.gov.tr/ internet adresinden de ulaşabilecekleri gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir.

Burssuz Farabi nedir?

Kabul belgesi aldığı halde gidilecek yükseköğretim kurumunda mazeretsiz olarak öğrenime başlamadığı tespit edilen öğrencilerin bursları kesilir. ... Bu durumdaki öğrenciler hiçbir eğitim kademesinde bir daha burslu ya da burssuz Farabi Değişim Programı öğrencisi olamazlar.