Kara mürver nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kara mürver nasıl kullanılır?
  2. Kara mürver nedir neye yarar?
  3. Farmasi Kara Murver ne ise yarar?
  4. Mürver nasıl bir bitki?
  5. Kara Mürver den neler yapılır?

Kara mürver nasıl kullanılır?

Mürverin çiçekleri çay ve şerbet yapımında kullanılır. Tatlıların yanında süsleme ve aroma katmak amacıyla kullanılır. Mürver çiçekleri limon ve balla tatlandırılarak içilebilir. Mürver ağacının kabukları kaynatıldıktan ve süzüldükten sonra içilebilir.

Kara mürver nedir neye yarar?

Kara mürver, Türkiye'nin pek çok bölgesinde yetişir ve mürverin her kısmından yararlanılır. Çiçekleri, yaprakları ve kökleri ağrı giderici etkisi sayesinde özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirmede etkili. Bunun yanı sıra romatizma, bel ağrısı, cilt ödemleri gibi rahatsızlıklarda da kullanılır.

Farmasi Kara Murver ne ise yarar?

Vücut direncini arttırır. Balgam söktürücü özelliği vardır. Soğuk algınlığı ile baş edici özellik taşır. Terletme özelliği ile vücuttan toksin atımını sağlar.

Mürver nasıl bir bitki?

Kara mürver, terleme çayı, Patlangıç, Sambucus, Elder Sureau gibi isimlerle de bilinen mürver çiçeği, kış aylarında çiçekleri dökülen, çalı veya ağaç şeklinde odunsu ya da nadir olarak otsu karakterde yetişen bir bitkidir. Yaklaşık 20 – 25 kadar türü bulunur. Çalı veya ağaç şeklinde olanına kara mürver çiçeği denir.

Kara Mürver den neler yapılır?

Mürverin meyvesi ezilerek reçel yapımında kullanılıyor. Tatlılarınızın içerisinde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bu reçeller, mayhoş tadıyla farklı bir aroma veriyor. Bitkinin meyvelerinden çay ve özellikle boğaz ağrılarına iyi gelebilen şuruplar elde ediliyor. Çiçeklerinden şerbet ve çay yapılıyor.