Metal destekli porselen nedir?

İçindekiler:

  1. Metal destekli porselen nedir?
  2. Metal porselen nedir?
  3. Metal destekli porselen kron nedir?
  4. Metal destekli kron nedir?
  5. Porselen kuron nedir?
  6. Kron dolgu nedir?

Metal destekli porselen nedir?

Metal destekli porselen diş; hasar görmüş dişlerin korunması amacıyla yapılan, metal bir altyapının üzerine yüksek sıcaklıklarda kaynaştırılan porselenden mamül kaplamalardır. Metal; dişin ihtiyaç duyduğu dayanıklılığı ve stabiliteyi, beyaz renkli porselen ise iyi bir estetik görünüm elde edilmesini sağlar.

Metal porselen nedir?

Metal altyapılı porselen diş hekimliğinde kullanılmak üzere üretilmiş olan çeşitli metal alaşımlarının porselenin altına altyapı olarak kullanıldığı kaplama türüdür. Bu metaller, diş ve diş eti dokularıyla uyumlu oldukça dayanıklı standart metal alaşımlardır.

Metal destekli porselen kron nedir?

porselen metal destekli kuronlar çürümüş, hasar görmüş dişlere tekrar yeniden diş formunu kaznadırmak için kaplama dediğimiz şekli vermek için kullandığımız sabit protezlerdir. Altlarında kuvvet karşılayabilmek için metal destekli kuron yada nikel veya altından yapılan metaller kullanılmaktadır.

Metal destekli kron nedir?

Metal Seramik Kuron, dişin çepeçevre küçültülerek metal destekli porselen ile kaplanması işlemidir. Bu kuvvetlere uzun süre dayanabilecek ve estetik görünüme sahip kuronlar yapmak için porselen malzeme metal altyapı ile güçlendirilmektedir. ...

Porselen kuron nedir?

Porselen kuron, diş için yapılan kalıcı bir kaplamadır. Kaplama için kullanılan maddelere göre çeşitlilik gösterir, günümüzde en yaygın kullanılanları: “metal – porselen” ve“tam seramik” olanlarıdır. Tüm bu farklı kaplamaların avantajları ve dezavantajları bulunur.

Kron dolgu nedir?

Madde kaybına uğramış olan ve kron uygulaması gerektiren durumlarda sağlıklı dişin korunması için yapılan bir dolgu tedavisidir. Amalgam dolgulara oranla daha estetik ve daha kullanışlıdır.