Haviye ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Haviye ne anlama gelir?
  2. Dinde Haviye ne demek?
  3. LEZA ne demek?
  4. Kuranda sakar ne demek?
  5. Cahim cehennemi ne demek?

Haviye ne anlama gelir?

HÂVİYE. (ﻫﺎﻭﻳﻪ) i. (Ar. hāviye) Cehennemin en şiddetli olan yedinci tabakası: Ondan sonra Hak Teâlâ cehennemi yarattı, yedi kapısı vardır. (…) yedinci kapı hâviyedir, münâfıklar ana girer (Ahmed Bîcan).

Dinde Haviye ne demek?

Cehennem'in yedinci tabakası. Burada inanmadıkları hâlde inanmış görünen münâfıklar ile müslüman iken İslâm dînini terk eden mürtedler azâb görecektir.

LEZA ne demek?

Sözlükte "derin kuyu" anlamına gelen cehennem, dinî literatürde dünya hayatında îmân etmeyenlerin sürekli olarak, îmân ettiği halde sâlih amel işlemeyen kimselerin de günahları ölçüsünde, cezalandırılmak üzere kalacakları ceza ve azap yeridir. Bunlardan Kur'ân'da en çok geçeni cehennem kavramıdır. ...

Kuranda sakar ne demek?

Dede Korkut kitabında SAKAR alnında uğursuzluk nişanı bulunan kişi, uğursuzluk ile damgalanmış kişi anlamına gelir. Cehennem sakarından uzak bir mana değil. Sakar ile ilgili başka açıklamalar da mevcut. Arapça'daki ve Kuranda geçen şekli (سقر).

Cahim cehennemi ne demek?

Kur'ân-ı Kerîm'de yirmi altı yerde geçen cahîm, cehennem için kullanılan yedi isim (cehennem, cahîm, hâviye, saîr, lezâ, sakar, hutame) içinde cehennemden sonra en çok tekrar edilenidir. ... Elmalılı ise cahîmin cehennemin en şiddetli tabakası olduğunu kaydeder (Hak Dini, VIII, 5333).