Resmi Tatilde kaç saat çalışılır?

İçindekiler:

  1. Resmi Tatilde kaç saat çalışılır?
  2. Resmi tatilde çalışırsa ne olur?
  3. Engelli çalışan fazla mesai yapabilir mı?
  4. Engelli personel nöbet tutabilir mi?

Resmi Tatilde kaç saat çalışılır?

Resmî tatilde işçi, çalışırsa ayrıca bir günlük ücreti daha ödenecektir. “Kanun'da çalışmanın ne kadar süreyle olup olmadığına ilişkin bir sınırlama getirilmemiştir. Dolayısıyla resmî tatilde bir saat de çalışılsa 7,5 saat de çalışılsa karşılığı bir günlük ücret olacaktır”.

Resmi tatilde çalışırsa ne olur?

İşçi, resmî tatilde çalışmazsa o günün ücretini tam olarak alacaktır. Resmî tatilde işçi, çalışırsa ayrıca bir günlük ücreti daha ödenecektir. “Kanun'da çalışmanın ne kadar süreyle olup olmadığına ilişkin bir sınırlama getirilmemiştir.

Engelli çalışan fazla mesai yapabilir mı?

İş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi ile önceden veya sonradan fazla çalışmayı kabul etmiş olsalar bile sağlıklarının elvermediği işyeri hekiminin veya Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı (SGK) hekiminin, bunların bulunmadığı yerlerde herhangi bir hekimin raporu ile belgelenen işçilere fazla çalışma yaptırılamaz.

Engelli personel nöbet tutabilir mi?

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinin birinci fıkrasında “ Kurum ve kuruluşlar bu kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. ... Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.” hükmü yer almaktadır.