Cumhurbaşkanı Yardımcısı istisnai memur mu?

İçindekiler:

  1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı istisnai memur mu?
  2. Vali Devlet memuru mu?
  3. Eşi Çalışan memur Aile Yardımı alırsa ne olur?
  4. Ozel Kalem nasıl olunur?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı istisnai memur mu?

657 sayılı kanunun 59. Maddesinde yer alan hükümlerin usul ve esasları doğrultusunda istisnai memurluk kadrolarının hangileri olduğu açıkça ifade edilmiştir. ... Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürleri (Uzman)

Vali Devlet memuru mu?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Valiliğin, 657 sayılı Kanunun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolar arasında yer aldığı, valilerin genel bir memuriyet statüsü içinde değerlendirilemeyeceğini belirterek, valilerin atanmasında idareye verilen geniş takdir yetkisinin, görevden alınmalarında da aynen geçerli ...

Eşi Çalışan memur Aile Yardımı alırsa ne olur?

Memur eş için ödenen aile yardımı, evlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren hak kazanılır, eşinden boşanma veya eşinin ölümü halinde ise ödenek kesilir. ... Bu hükme göre memurlar kendilerine yasaklanmış olan faaliyetleri yerine getiren eşleri için bildirimde bulunmak zorundadır.

Ozel Kalem nasıl olunur?

Özel kalem müdürü olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır; ancak atamalar ve görev yükseltmelerde öncelikli olarak lisans mezunu bireyler tercih edilmektedir.