Buhurdan ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Buhurdan ne işe yarar?
  2. Tütsü buhurdanlık nasıl kullanılır?
  3. Buhur nasıl kullanılır?
  4. Buhurdanlık için nasıl yağ kullanılır?
  5. Buhurdanlık ne yakılır?

Buhurdan ne işe yarar?

Özellikle dini ayinlerde ve sosyal yaşamda kullanılan buhurun kurbanların manevi olarak iyice temizlenmesini sağladığına inanılıyordu. Modern dünyada ise buhurdanlıklar evlerde oda spreyleri yerine doğal bir koku verici araç olarak kullanılmaktadır.

Tütsü buhurdanlık nasıl kullanılır?

Buhurdanlık, tablaya konumlandırılan mumun ısısı ile genleşme ve buharlaşma oluşmasını sağlar. Üst kısımları tamamen açık olan buhurdanlık şekillerinde; doğrudan tütsü yerleştirilerek ısıtılır ve güzel kokular elde edilir ya da esans yağları konularak koku yayılması sağlanır.

Buhur nasıl kullanılır?

(Zamandan tasarruf etmek için sıcak su koyulabilir) Haznedeki suyun üzerine tercih edilen uçucu yağdan bir kaç damla damlatılır. Ardından mum yakılarak buhurdanın alt kısmında bulunan bölüme yerleştirilir. Mum alevi suyun ısınmasını ve uçucu yağın tüm oda içerisinde yayılmasını sağlar.

Buhurdanlık için nasıl yağ kullanılır?

Haznedeki suyun üzerine ise kişisel zevklerinize göre istediğiniz arometerapi yağını damlatın. Ardından mumu yakarak, buhurdanlığın alt kısmında bulunan bölüme yerleştirin. Mumun alevi, suyun daha çok ısınmasını sağlayarak uçucu yağın tüm odaya yayılmasını sağlayacak.

Buhurdanlık ne yakılır?

Mezopotamya'da mimari olarak kullanılan ve tüm yaşam alanlarında buhurdanlık bölmeleri yapılan zamanlarda, pişmiş topraklar kullanılarak her evde kullanılırdı. Kapı ve pencere bölmeleri üzerinde yapılan buhurdanlar, buhurdanlık yağları, esanslar, bitki özleri gibi malzemeler yakılarak kullanılmaktadır.