Ebegümeci çiçeği ne işe yarıyor?

İçindekiler:

  1. Ebegümeci çiçeği ne işe yarıyor?
  2. Ebegümeci çiçeği nasıl kullanılır?
  3. Ebegümeci bitkisi nasıl bir bitkidir?
  4. Ebegümeci çayı nasıl hazirlanir?
  5. Ebegümecinden börek olur mu?
  6. Ebegümeci salatası nasıl yapılır?
  7. Otlu börek hangi otlardan yapılır?
  8. Hangi otlarla börek yapılır?
  9. Ebegümeci lapası nasıl yapılır?
  10. Ebegümecinin salatası olur mu?
  11. Otlu börek hangi ottan yapılır?
  12. Hazır yufkadan otlu börek nasıl yapılır?

Ebegümeci çiçeği ne işe yarıyor?

Ebegümecinin içinde bolca C vitamini bulunduğundan güçlü antioksidan özelliklere sahip bir bitki. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığı, bronşit, grip ve nezle gibi birçok rahatsızlığa çözüm oluyor. Özellikle göğsü yumuşatıcı bir etki oluşturduğu, balgam ve öksürüğü hızla yok ettiği biliniyor.

Ebegümeci çiçeği nasıl kullanılır?

Mutfaklarda ve sağlık alanında kullanımı yaygındır. Ebegümecinin yapraklarını tıpkı ıspanak gibi kavurabilirsiniz. Daha sonra hamur işlerine katabilir, et yemeklerinde ya da çorbalara katarak lezzetli yemekler elde edebilirsiniz. Birde yaprak ve çiçekleriyle zeytinyağlı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Ebegümeci bitkisi nasıl bir bitkidir?

Bilimsel adı malva sylvestris olan ebegümeci, yol kenarlarında, tarlalarda, göl, su kenarlarında ve ormanlarda yetişebilen bir bitkidir. İlaç yapımında da kullanılan bitki potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, demir ve sodyum gibi önemli minerallere sahiptir.

Ebegümeci çayı nasıl hazirlanir?

Çeyrek litre kaynamış iyi suya 2-4 çay kaşığı kurutulmuş ebegümeci atıp 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.

Ebegümecinden börek olur mu?

Otlu börek, yörelere göre malzemeleri değişen lezzetlerden biri. ... Bu börek, ıspanak, pazı, ebegümeci ve dereotundan oluşan iç harcıyla vazgeçilmezlerinden biri olacak.

Ebegümeci salatası nasıl yapılır?

1-2 bağ ebegümeci (develik ) 1 adet limonun suyu....Yapılışı:
  1. Otların yaprakları ve taze dalları ayrılır.
  2. Hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa iyice yıkanıp, süzülür.
  3. Kaynayan bol suda otların dal kısımları yumuşayıncaya kadar pişirilip, süzülür.
  4. Soğuk sudan geçirilip, tekrar süzülerek servis tabağına alınır.
Daha fazla öğe...

Otlu börek hangi otlardan yapılır?

Otlu Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi; ½ kilo ıspanak, ısırgan, gelincik, taze soğan (yoksa kuru soğan da olur) 250 g beyaz peynir veya çökelek, Tuz, karabiber.

Hangi otlarla börek yapılır?

Isırgan otu, ebegümeci, bambul, köremen,cibes, radika, çoban düdüğü, turpotu, taze kişniş, kelkeviş, gelincik, kaz ayağı, ıspanak otlu börek içinde kullanılabilecek çeşitli Ege otlarıdır. Bu otların hepsini aynı anda bir arada bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Mevsime ve yöreye göre çeşitler değişecektir.

Ebegümeci lapası nasıl yapılır?

İpucu; Yaprakları ve çiçekleri toplanıp gölgede kurutulur. 2 tatlı kaşığı kurumuş karışım üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlenip hazırlanır. Bu karışım günde üç kez birer bardak içilir. Ebegümeci ayrıca ciltteki çıban, yara ve küçük yanıklarda iyileştirici etki yapar.

Ebegümecinin salatası olur mu?

Ebegümeci salatası yapmak için, ebegümeci kaynayan su içerisinde ya da buhar sepetinde haşlanır. Ardından doğranır veya bütün bırakılır. Ebegümeci salatası sarımsaklı yoğurtlu, ya da zeytinyağı limon suyu ilavesiyle servis edilir.

Otlu börek hangi ottan yapılır?

Isırgan otu, pazı ve hindiba ile hazırlanan otlu börek, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak.

Hazır yufkadan otlu börek nasıl yapılır?

Dikdörtgen büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serelim yufkanın birini alıp kırıştırarak tepsiye döşeyelim,Sütlü iç harcı karışımından 3-4 çorba kaşığı döküp yufkaya fırça yardımıyla sürüp ikinci yufkayı kırıştırarak koyalım , üzerine sütlü karışımda sürüp börek harcının bir kısmını yayıp 3. yufkayı kırıştırıp yine ...