Noterden plaka seçilir mi?

İçindekiler:

  1. Noterden plaka seçilir mi?
  2. Noterde satışı yaparken plaka değişikliği nasıl yapılır?
  3. Araç satışında plaka değişikliği nasıl olur?
  4. Araç satın almadan plaka alınır mı?

Noterden plaka seçilir mi?

Plaka Sistem Tarafından İkametgah Adresine Göre Atanıyor Örneğin İstanbul'dan araç alıyorsanız ve ikametgah adresiniz Eskişehir ise plakanız 26 ile başlayacaktır. Ayrıca artık 3 harf ve 3 rakamlı plakalar verilmekte. Noterde plaka seçme gibi bir seçenek maalesef sunulmuyor.

Noterde satışı yaparken plaka değişikliği nasıl yapılır?

2.el araç alırken alım işlemleri sırasında noterde plaka değişikliği yapmak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Satış alım gününden itibaren bir aylık süre içerisinde de trafik tecil birimine başvurmalısınız. Buradan alacağınız belge ile Şoförler Odası'na giderek yeni plakanızı alabilirsiniz.

Araç satışında plaka değişikliği nasıl olur?

Peki, plaka değişimi nasıl yapılır? Öncelikle satış aşamasında noterde plaka değişikliği talebi iletilir. Eğer satış esnasında bu talep belirtilmezse daha sonra plaka değişimi yapılamaz. Ardından gerekli belgeler hazırlandıktan sonra bir ay içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil birimine başvuru yapılır.

Araç satın almadan plaka alınır mı?

Henüz doğmamış çocuğa kimlik çıkarmak gibi bişey istiyorsun.Plaka aracın üstüne alınır.Araç olmadan plaka tahsis etmezler.Arkadaşın bahsettiği gibi 100cc altı bi motor alırsınız onun üstüne tahsis edersiniz istediğiniz zamanda istediğiniz arabaya alırsınız.