Tek göz kapağı düşüklüğü neden olur?

İçindekiler:

  1. Tek göz kapağı düşüklüğü neden olur?
  2. Cift göz kapağı nedir?
  3. Göz kapağı düşmesi neyin belirtisi?
  4. Göz kapağı düşüklüğü için ne yapmalıyım?

Tek göz kapağı düşüklüğü neden olur?

Sık göz ovuşturma, kontakt lens kullanımı, alerji veya enfeksiyon kaynaklı sık şişme atakları, travmalar, kapağı esneten geçirilmiş göz ve göz kapağı hastalıkları, geçirilmiş göz operasyonları da tek taraflı göz kapağı düşüklüğü sebebi olabilmektedir.

Cift göz kapağı nedir?

Çift göz kapağı, genel olarak ameliyata verilen isim olmakla beraber genellikle uzak doğu ülkelerinden olan Kore'de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu bölgede doğan kişiler doğuştan çift göz kapaklı değildir ve bu da estetik açıdan bazı problemler yaratmaktadır.

Göz kapağı düşmesi neyin belirtisi?

Göz kapağı düşüklüğünün birçok nedeni olabilir Göz kapağında ödem, enflamasyon, tümöral durumlar, kontakt lens kullanımı, göz kapağının travmatik nedenlerle ve yaşa bağlı olarak gevşemesi ile sarkması gibi pek çok durum gerçek nörolojik nedenlerle karışabilir.

Göz kapağı düşüklüğü için ne yapmalıyım?

Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi Sistemik bir hastalık olmadığı takdirde pitozisin tek tedavisi cerrahidir. Göz kapağını kaldırmayı sağlayan levator kasının yetersiz çalışması ya da hiç çalışmaması pitoziste söz konusudur. Hastayı muayene eden hekim kasın fonksiyon düzeyine göre uygulanacak cerrahi yöntemi belirler.