Akrilik sertleştirici ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Akrilik sertleştirici ne ise yarar?
  2. Akrilik sertleştirici nasıl kullanılır?
  3. Akrilik Verniğe tiner katılır mı?
  4. Araba boyasına ne kadar tiner katılır?

Akrilik sertleştirici ne ise yarar?

Akrilik reçine esaslı, çift kompenentli, reaksiyon kurumalı ve alifatik isosiyanat sertleştiricisi ile kürlenen, uv dayanımı yüksek, kimyasal dayanımı olan astar boyadır. Özellikle atmosfere açık alanlarda, uv dayanımı istenen ahşap ve metal yüzeylerin korunması için geliştirilmiştir.

Akrilik sertleştirici nasıl kullanılır?

UYGULAMA ŞEKLİ : İki komponentin tamamı birbiri ile karıştırılmalıdır. Karışım mekanik karıştırıcı ile yapılmalı, ana malzeme karıştırılırken sertleştirici yavaşça ilave edilmeli ve karıştırma 5-10 dk. devam etmelidir. Karışım sonrası boya 20-30 dakika bekletilerek uygulama yapılmalıdır.

Akrilik Verniğe tiner katılır mı?

Yağ, pas ve kirlerden uygun temizlik malzemeleri ile arındırılmalıdır. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Ağırlıkça 3 birim Akrilik Vernik, ağırlıkça 1 birim Akrilik Vernik Sertleştiricisi ile karıştırılır. İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır.

Araba boyasına ne kadar tiner katılır?

Uygulama yapılacak yüzeye önce bir toz şeklinde boya uygulaması yapılmalı, daha sonra uygun kalınlıkta uygulama yapılmalıdır. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Ağırlıkça 3 birim Akrilik Boyası, ağırlıkça 1 birim Akrilik Boya Sertleştiricisi ile karıştırılır. İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır.