Staj süreleri emekliliğe sayılacak mı?

İçindekiler:

  1. Staj süreleri emekliliğe sayılacak mı?
  2. Sigortasız staj yapılır mı?
  3. Staj sigortası nasıl anlaşılır?
  4. Okul staj sigortası geçerli mi?
  5. Staj yaparken sigorta yapmak zorunlu mu?
  6. Zorunlu staj sigortasını kim öder?

Staj süreleri emekliliğe sayılacak mı?

Yukarıda da açıklandığı üzere staj süresince öğrencilerden sadece iş kazası-meslek hastalığı-hastalık primi alınmakta, emeklilik primi ise alınmamaktadır. Bu nedenle stajda geçen süreler hem sigortalı prim gün sayısında hem de sigortalılık süresinin başlangıcında geçerli olmamaktadır.

Sigortasız staj yapılır mı?

Zorunlu Staj ise bir alt sınır mevcut. Bu sınır 2020 yılı için 631 TL. Bu tutara kadar ödemelerde sigorta primi ödemek zorunda değilsiniz. Çünkü zorunlu stajyerlerin sigortasını devlet karşılıyor.

Staj sigortası nasıl anlaşılır?

– TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapın. – E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden alabilirsiniz. – Ardından otomatik olarak yönlendirileceğiniz hizmet dökümü sayfasında staj sigortanız ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Okul staj sigortası geçerli mi?

Staj döneminde, kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim yatırılmadığından, staj tarihi emeklilik işlemlerinde sigorta başlangıcı sayılmıyor.

Staj yaparken sigorta yapmak zorunlu mu?

Staj yapan öğrencilerin 5510 sayılı kanuna göre Staj Sigortası yapılması gerekmektedir. Yeni bildirgeye göre 6764 sayılı kanun kapsamında meslek ve teknik öğrenim göre stajyerlerim meslek hastalığı ya da iş kazası durumlarına karşı yapılması gerekli bir bildirimdir.

Zorunlu staj sigortasını kim öder?

Stajyerlerin primi ise SGK tarafından karşılanmıyor. Stajyer öğrencilerin prim ödemesi okulları tarafından yapılıyor. Zorunlu staj dönemi için işletmelerde istihdam edilen stajyerlere net asgari ücretin yüzde 30'u tutarında ücret ödeniyor.