Diş siniri nasil olur?

İçindekiler:

  1. Diş siniri nasil olur?
  2. Dişin siniri alındıktan sonra ağrı olur mu?
  3. Diş siniri neden ağrır?
  4. Diş ölmesi neden olur?

Diş siniri nasil olur?

Dişin canlılığını pulpa katmanında bulunan dokular ve sinirler sağlamaktadır. Dişin yanlış tedavi edilmesi, dolguların iç kısımlarının zamanla çürümesi, dişte çatlama oluşumu gibi sebepler nedeni ile diş içerisindeki sinir ve damarlar zaman içerisinde ölebilmektedir.

Dişin siniri alındıktan sonra ağrı olur mu?

Kanal tedavisi yapılan bir dişte tedaviden sonra soğuk-sıcak gibi uyaranlara karşı dişte ağrı olması söz konusu değildir. Ancak tedaviyi takip eden ilk birkaç günde özellikle çiğneme gibi dişin üzerine baskı gelen durumlarda hafif ağrı hissedilmesi normaldir.

Diş siniri neden ağrır?

Dişin içinde bulunan pulpa, sinirler, dokular ve kan damarlarıyla dolu yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu pulpa sinirleri insan vücudundaki en hassas sinirler arasında yer alır. Bu sinirler tahriş olduğunda veya bakteri ile enfekte olduğunda, apseye ve şiddetli ağrıya neden olabilirler.

Diş ölmesi neden olur?

Pulpa yaralanmış enfekte olmuş ya da kendi kendini tamir edemez hale gelirse canlılığını kaybeder, yani diş ölür. Pulpa ölmesinin en yaygın nedenleri ise derin çürükler, diş kırılmaları, büyük restorasyonlar, ya da travmatik yaralanmalardır.