Sütre nedir diyanet?

İçindekiler:

  1. Sütre nedir diyanet?
  2. Sütre ölçüsü nedir?
  3. Namaz kılan birinin önünden nasıl geçilir?
  4. Namaz kılan insanın önünden neden geçilmez?
  5. Namaz kılan bir kişinin önünden geçmek günah mıdır?

Sütre nedir diyanet?

Fakihlerin çoğunluğuna göre sırtı namaz kılana dönük olan insan sütre kabul edilir. Hanefî ve Hanbelîler'e göre hayvan da sütre edinilebilir. Namaz kılan kişinin sütre olmaya elverişli dik bir nesne bulamaması halinde toprak üzerine çizgi çekmesi Şâfiî ve Hanbelîler'le müteahhir Hanefî fakihlerine göre câizdir.

Sütre ölçüsü nedir?

Sütre en az 45 cm uzunlukta olmalıdır. ... Eğri nesneyi sütre edinmek sahih olmaz. Namaz kılan bir kişi önüne sütre koymamışsa, önünden geçmek haramdır. İmkanı olduğu halde önüne sütre koymadan namaz kılmakta haramdır.

Namaz kılan birinin önünden nasıl geçilir?

Cemaatle kılınan namazlarda, sadece imamın sütre edinmesi yeterlidir; diğerlerinin sütre koyması gerekmez (Buhari, Salat, 90). Namaz kılanın önündeki sütrenin ardından geçmekte bir sakınca yoktur. Namaz kılanın önünden geçen kimse sorumlu olmakla birlikte önünden geçilen kişinin namazı bozulmaz.

Namaz kılan insanın önünden neden geçilmez?

İster kapalı, ister açık alanda olsun zorunlu olmadıkça namaz kılan birisinin önünden geçilmemelidir. Zira Hz. ... Namaz kılanın önündeki sütrenin ardından geçmekte bir sakınca yoktur. Namaz kılanın önünden geçen kimse sorumlu olmakla birlikte önünden geçilen kişinin namazı bozulmaz.

Namaz kılan bir kişinin önünden geçmek günah mıdır?

Cevap: Namaz kılanın önünden geçilmez. Geçildiği takdirde namaz kılanın namazına bir ziyan gelmez. Kasten geçen günah kazanır. Namazda olan, önünden geçene mani olma teşebbüsünde bulunmaz.