Safari yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Safari yapmak ne demek?
  2. Safari neyle yapılır?
  3. Safari nasıl bir şey?
  4. Güney Afrika safari nerede yapılır?
  5. Pencere pervazı ne demektir?

Safari yapmak ne demek?

Safari yapmak kelimesi topluca avlanma, vahşi hayvanları yerinde incelemek için yapılan turistik gezi demektir.

Safari neyle yapılır?

Safari, özellikle vahşi hayvanları doğal ortamlarında görmek isteyen kişilerin yapmış olduğu bir yolculuk türüne denmektedir. Bu yolculuk türünde genellikle ciplere binilerek ve safari kıyafetleri giyilerek hayvanların doğal ortamlarında gezintiler yapılmakta ve bu gezintiler fotoğraflanmaktadır.

Safari nasıl bir şey?

Safari, kökeni Arapça safar (sefer, yolculuk) kelimesinden gelen, Swahili dilinde de aynı anlamı taşıyan bir sözcük. Bu dillerde safari herhangi bir yolculuk anlamına geliyor ama bizim anladığımız safari elbette daha özel bir yolculuk türü.

Güney Afrika safari nerede yapılır?

Klasik bir safari için ilk ziyaret edeceğiniz ülkeler, safarinin anavatanı kabul edilen Doğu Afrika'da Kenya ile Tanzanya ve kıtanın ucundaki Güney Afrika Cumhuriyeti olmalı. Ama Zambiya, Zimbabve, Uganda, Ruanda, Namibya, Botsvana gibi Afrika ülkeleri de en az onlar kadar büyüleyici ve farklı seçeneklerle dolu.

Pencere pervazı ne demektir?

Pervaz, pencere ve kapıların duvar ve kasası arasındaki boşluğunu dekoratif gayesiyle kapatmak için pencere veya kapı kenarlarına eklenen dar ve uzun parçadır. Pervazlı PVC Pencere denildiği zaman, pervaz kısmının neresi olduğunu çoğu kişi bilemez. Pervaz, kapı ve pencerelerin kenarlarına geçirilen dar bölümdür.