Fitre kimlere verilmez?

İçindekiler:

  1. Fitre kimlere verilmez?
  2. Fitre kimlere verilir ne kadar verilir?
  3. Fitre kimlere verilmez Fetva Meclisi?
  4. Akrabaya fitre verilir mi?
  5. Anne baba evladına fitre verebilir mi?

Fitre kimlere verilmez?

Hanefilere göre aşağıda sayılanlara fitre verilmez:a) Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara,b) Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklara,c) Eşine,d) Zengine yani aslî ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişiye,e) Babası zengin olan ergen olmamış çocuğa (Merğinânî, el-Hidâye ...

Fitre kimlere verilir ne kadar verilir?

Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilir. (Merğînânî, el-Hidâye, II, 224). Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır.

Fitre kimlere verilmez Fetva Meclisi?

Hanefilere göre aşağıda sayılanlara fitre verilmez:
  • a) Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara,
  • b) Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklara,
  • c) Eşine,
  • d) Zengine yani aslî ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişiye,
Daha fazla öğe...

Akrabaya fitre verilir mi?

Bunun yanında dedeye, anneye, babaya, büyük anneye, toruna, hanıma, evlada fitre verilmez. Eğer gelin, damat, kayınvalide, kayınpeder, üvey çocuk ve kayınbirader gibi kan bağı olmayan akrabalar fakir ise onlara verilebilir. Hala, dayı, amca, teyze gibi kan bağı olan akrabalara fitre vermek daha çok sevaptır.

Anne baba evladına fitre verebilir mi?

Fitre kimlere verilir? : Ana babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire fitre verilmez. Fitre fakir olmak şartı ile geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa fitre verilir. ... İmameyne göre, borçlu ve fakir kimseye, hanımı fitre verebilir.