Dünür diye kime denir?

İçindekiler:

  1. Dünür diye kime denir?
  2. Kaynı ne demek?
  3. Ingilizce dünür ne demek?
  4. Damadın erkek kardeşi gelinin neyi oluyo?
  5. Enişte Doblo muhabbeti nedir?
  6. Amca olmak ne demek?

Dünür diye kime denir?

Dünür, eşlerin baba ve analarının birbirlerine göre durumudur. Kız istemeye giden erkek tarafındaki kimselere de dünür denmektedir.

Kaynı ne demek?

kayın (kaynı): Kadın veya kocaya göre birbirlerinin erkek kardeşi, kayınbirader, ini. Kocaya göre kadının erkek kardeşi kayınço. kayınbaba (kaynata): Kocaya veya kadına göre birbirlerinin babası, kayınbaba, kayınpeder, babalık.

Ingilizce dünür ne demek?

"dünür" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç the father-in-law or mother-in-law of one's child i. co-in-laws i. co-in-law i.

Damadın erkek kardeşi gelinin neyi oluyo?

Kayın, valide veya kaynana: Gelin için damadın, damat için de gelinin annesidir. Kayınbirader, kayın: Gelinin erkek kardeşi damada, damadın erkek kardeşi de geline kayınbirader olur. Elti: İki erkek kardeşin karıları bir birlerinin eltisi olur.

Enişte Doblo muhabbeti nedir?

Gerçekten de 'enişte Doblosu diye bir kavram var. Pikniğe giden ailelerin vazgeçilmez aracıdır Doblo. Enişte Doblo'yu iş, aile ve nakliyat arabası olarak kullanır, pikniğe gidince yanına kayınçoyu, akrabaları da alır. Çocuklar bagaja bindirilir, günübirlik denize, ormana gidilir.

Amca olmak ne demek?

Babanın erkek kardeşi. Yaşlıerkeklere saygıiçin kullanılan seslenme.